Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιά στην Κέρκυρα, εκκενώθηκε οικισμός

Μάχη με τις φλόγες, ενώ καταφθάνουν ενισχύσεις από Ηγουμενίτσα. Δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Βασιλικά, στα κεντρικά του νησιού. Βελτιωμένη εικόνα τις βραδινές ώρες.

Φωτιά στην Κέρκυρα, εκκενώθηκε οικισμός

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κέρκυρα, ενώ δόθηκε εντολή από την πυροσβεστική να εκκενωθεί ο οικισμός Βασιλικά και να κατευθυνθούν οι κάτοικοι σε ασφαλή τοποθεσία προς το Κεφαλόβρυσο. Απειλήθηκαν σπίτια αλλά και ο καταυλισμός Ρομά.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο τις βραδινές ώρες δείχνει βελτιωμένη η εικόνα στο μέτωπο. Για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δύο ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ, όσο το επέτρεπε το φως της μέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, αναμένεται επιπλέον να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις θα μείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Την επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v