Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρθαν απίστευτες ταχύτητες ίντερνετ με το COSMOTE Fiber

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps – στόχος έως το τέλος της χρονιάς, η πρόσβαση σε 1Gbps για ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις. Τα πλεονεκτήματα των νέων υπερ-ταχυτήτων και η σημασία για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ηρθαν απίστευτες ταχύτητες ίντερνετ με το COSMOTE Fiber

Πρόσβαση σε ασύλληπτες ταχύτητες 1Gbps έχουν πλέον οι οικιακοί και εταιρικοί πελάτες COSMOTE, καθώς ξεκίνησε η εμπορική διάθεση ταχυτήτων 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home). Ήδη, περισσότερα από 730.000 σπίτια κι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800.000 πολίτες, μπορούν να έχουν Internet που «τρέχει» με 1Gbps.

Έως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια.

Ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, Παναγιώτης Γαβριηλίδης, ανέφερε: «Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας. Με τις ασύλληπτες νέες ταχύτητες, η ψηφιακή εμπειρία αναβαθμίζεται και η καθημερινότητα αλλάζει. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους».

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ κι όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

Η χώρα αναβαθμίζεται

Για να σταθεί η χώρα ισάξια στη διεθνή αγορά και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται, αφενός να ενισχυθεί η διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων κι αφετέρου να δημιουργηθούν οι υπερσύγχρονες υποδομές οπτικής ίνας που θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη.

Αυτό το στοίχημα έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, υλοποιώντας ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Έχοντας επενδύσει ήδη περίπου €5 δισ. την περασμένη δεκαετία και με νέο επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα €3 δισ. μέχρι το 2027, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να περάσει η χώρα σε μια νέα εποχή.

Έτσι, με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps ενισχύεται η κάλυψη των υπερ-υψηλών ταχυτήτων, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Τα πλεονεκτήματα του FTTH για το σπίτι και την επιχείρηση

Το FTTH προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα με ταχύτερο downloading και uploading, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα σύνδεσης στο Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία). Αυτό σημαίνει ότι μία σύνδεση με 100% οπτική ίνα έως την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης διαθέτει εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα Internet.

Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο πελάτης (είτε οικιακός, είτε επιχείρηση) έχει σταθερή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Παρουσίαση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v