Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας

Μαίνεται ανεξέλεγκτη σε έξι μέτωπα, κοντά σε κατοικίες και προστατευόμενο υγρότοπο. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές στο σημείο. Επιχειρησιακές δυσκολίες.

Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας

Πυρκαγιά καίει από το απόγευμα καλάμια στην περιοχή του Κολοβρέχτη στα Ψαχνά Εύβοιας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και καίει εκτάσεις ανεξέλεγκτη.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντών από την περιοχή των Ψαχνών, σύμφωνα με το Eviathema.gr.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται αρκετά σπίτια και οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως μεταδίδει το ethnos.gr, έχει σημάνει συναγερμός για τον Υγρότοπο Ψαχνών που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, καθώς οι λίμνες της περιοχής βρίσκονται υπό προστασία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε έξι μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πύρινα μέτωπα, ενώ τα εναέρια μέσα θα μπορούν να επιχειρήσουν από το πρώτο φως της ημέρας.

Το έλος Ψαχνών ή Κολοβρέχτης βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα βόρεια της Νέας Αρτάκης, στον Δήμο Χαλκιδέων. Έχει καταγραφεί ως υγρότοπος από το ΕΚΒΥ με κωδικό GR242274000 και όνομα «Έλος Ψαχνά ή Λιβάδι ή Κολοβρέχτης» (Ζαλίδης & Μαντζαβέλλας 1994) και περιλαμβάνεται στην απογραφή του WWF Ελλάς για τους υγρότοπους του Αιγαίου.

Είναι ο μεγαλύτερος υγρότοπος στην Εύβοια και ένας από τους μεγαλύτερους στο Αιγαίο. Λόγω της σύνθεσής του και των τύπων οικότοπων που απαντώνται είναι πολύ σημαντικός για την ορνιθοπανίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v