Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάρσα η βόμβα στο Boeing που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος

Το αεροσκάφος της Ryanair ταξίδευε από την Πολωνία με 192 επιβάτες. Ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, προσγειώθηκε στην Αθήνα συνοδεία F-16 και ελέγχθηκε από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Φάρσα η βόμβα στο Boeing που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος

Φάρσα αποδείχθηκε η ειδοποίηση για βόμβα σε αεροπλάνο που πετούσε από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με 192 επιβάτες και προσγειώθηκε στις 17:45 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ύστερα από μεγάλη επιχείρηση και συνοδεία F-16.

Η πληροφορία για βόμβα στο Boeing 738 της Ryanair υπήρξε από την ώρα που απογειώθηκε και αμέσως σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο. Δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν. Το αεροσκάφος πετούσε πάνω από θαλάσσιο χώρο ή από μη κατοικημένες περιοχές, βάσει πρωτοκόλλου.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά έγινε έλεγχος όλων των επιβατών, που κατέβηκαν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους, και στη συνέχεια ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v