Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στο Σύνταγμα

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, με ρίψη μολότοφ και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια κάτω από την πλατεία Συντάγματος, με συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μερίδας των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει ρίψη μολότοφ και κρότου-λάμψης.

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα, όπως και πορείες και συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Μετρό, Τραμ και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν μέχρι τις τρεις, λεωφορεία και τρόλεϊ έως τις 9 το βράδυ, ακινητοποιημένος όλο το 24ωρο ο προαστιακός. Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δάσκαλοι, καθηγητές και οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό -Τουρισμό. Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια».

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηλίας Κούκος βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος όπου υπάρχει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ανάμεσα στα αιτήματα, εκείνα που αφορούν το δυστύχημα στα Τέμπη και συγκεκριμένα τη διερεύνησή του και την απόδοση ευθυνών.

Μια ακόμα συγκέντρωση, εκείνη της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ κάνει συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κάτια Νιάκαρη, που ακολουθεί την πορεία των φοιτητών και των εκπαιδευτικών εκπρόσωποί τους λένε ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα γραφεία της Hellenic Train. Διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 6 προσαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v