Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: 38 θάνατοι ασθενών, 37 διασωληνωμένοι

Ποια είναι τα στοιχεία από το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο για τα κρούσματα, τους θανάτους, τους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Η εικόνα για γρίπη και συγκυτιακό ιό-RSV.

Κορωνοϊός: 38 θάνατοι ασθενών, 37 διασωληνωμένοι

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ εξακολουθούν να καταγράφονται αρκετά κρούσματα και θάνατοι από CoViD, παρά το γεγονός ότι συγκριτικά με την προηγούμενη καταγραφή παρατηρείται μικρή μείωση. Οι σημερινοί δείκτες παραπέμπουν σε μείωση και της θετικότητας.

Την εβδομάδα 29 Μαΐου - 4 Ιουνίου 35 ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους (με διάμεση ηλικία τα 86,5 έτη), 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 486 είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ανέρχεται στις 15.

O συνολικός αριθμός θανάτων ανέρχεται με την σημερινή προσθήκη στους 37.052.

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσιάζει μείωση.

Το συνολικό ποσοστό για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος, ανέρχονται σε 14%.

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν 4% σε σύνολο 219.261 εργαστηριακών ελέγχων. 

Παραλλαγές

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 την τελευταία εβδομάδα μέτρησης ήταν η XBB.1.5 - γνωστή και ως "Κράκεν" (83% των κρουσμάτων).

Γρίπη

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα δείγματα από την ΠΦΥ (sentinel). Και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v