Θρήνος για τον 8χρονο από τη Νάουσα που κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Το παιδί είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και διάρροιες. Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου υπέστη ανακοπή και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Θρήνος για τον 8χρονο από τη Νάουσα που κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Η ιατροδικαστική διερεύνηση, που θα συνοδευτεί από ιστολογικές εξετάσεις, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου ενός 8χρονου αγοριού από το χωριό Στενήμαχος Ημαθίας. Το παιδί υπέστη ανακοπή και κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα μετά τη διακομιδή του από τη Νάουσα, όπου νοσηλεύτηκε με υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες ο 8χρονος εμφάνισε διάρροια και υψηλό πυρετό, συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα. Όπως αναφέρει η τοπική σελίδα laikoyra.gr, οι γονείς του χρειάστηκε να το μεταφέρουν δύο φορές στο νοσοκομείο της Νάουσας, καθώς παρουσίασε επιδείνωση, μετά την αρχική εκτίμηση ότι πρόκειται για κάποια ίωση που δεν απαιτεί νοσηλεία. Την Κυριακή αποφασίστηκε η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και στη συνέχεια –λόγω περαιτέρω ραγδαίας επιδείνωσης- στο Ιπποκράτειο, που διαθέτει τη μοναδική ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής, το παιδί μεταφέρθηκε διασωλημένο στο Ιπποκράτειο. Επί μία ώρα οι γιατροί έκαναν προσπάθεια να το επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις και θα γίνει νεκροψία νεκροτομή, προκειμένου να ερευνηθεί η αιτία θανάτου του ανήλικου αγοριού, που έχει βυθίσει σε πένθος τη μικρή κοινωνία του τόπου καταγωγής του και όχι μόνο.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου

Το Δημοτικό Σχολείο της Στενήμαχου Νάουσας, όπου πήγαινε ο 8χρονος, καθώς και το νηπιαγωγείο, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, με απόφαση του Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την οδύνη του και τη συμπαράσταση στην οικογένεια του μαθητή.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v