Υπό έλεγχο η φωτιά σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης

Ασθενείς απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματισμούς.

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ιδιωτική κλινική στην οδό Μητροπόλεως. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση στις 9 το πρωί για φωτιά, που κατά τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από τον ημιώροφο του 13ώροφου κτιρίου που στεγάζει μια από τις πιο γνωστές ιδιωτικές κλινικές της πόλης.

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, αλλά και της αστυνομίας, έσπευσε στο σημείο και μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο για την απομάκρυνση ευάλωτων ατόμων που βρίσκονταν στο εσωτερικό της κλινικής, ενώ χρησιμοποιήθηκε κλίμακα για την πρόσβαση στα μπαλκόνια και τον απεγκλωβισμό ασθενών. Μια ετοιμόγεννη γυναίκα που βρέθηκε σε κίνδυνο απομακρύνθηκε από το κτίριο και δέχτηκε τη φροντίδα του πληρώματος ασθενοφόρου για να μεταφερθεί στη συνέχεια σε εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι ασθενείς που χρειάζονταν βοήθεια. Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το βαθμό επέκτασης της εστίας στο εσωτερικό της κλινικής, την ώρα που ήταν ορατός ο καπνός που αναδυόταν από την οροφή του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο στις 9:20 το πρωί, με το προσωπικό να παραμένει σε μπαλκόνια της κλινικής, στην πρόσοψη του κτιρίου επί της οδού Μητροπόλεως. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v