Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πολυπληθές αντιφασιστικό «παρών» στην πορεία μνήμης σε Κερατσίνι σε Κοκκινιά, από συλλογικότητες, σωματεία, μαθητές, φοιτητές και εκπροσώπους της πολιτικής ζωής.

Πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/9) στο Κερατσίνι, στη μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συλλογικότητες, σωματεία, μαθητές, φοιτητές και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο μνημείο του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, στο σημείο που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι, απεύθυναν χαιρετισμούς ο σύλλογος πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Παρόντες, βέβαια, ήταν και οι γονείς του, Παναγιώτης και Μάγδα (φωτ.). Η μητέρα του ασπάστηκε τη μορφή του γιού της στο μαρμάρινο μνημείο, ενώ ο πατέρας του απαθανατίστηκε αγκαλιά με τον Γιάννη Μάγγο, που επίσης έχασε με τραγικό τρόπο το γιο του, Βασίλη, θύμα αστυνομικής βίας το 2020.

Ακολούθησε πορεία στη μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς.

Θεσσαλονίκη: «10 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε: Ο Παύλος ζει»

Το πανό των φοιτητικών συλλόγων που έγραφε «10 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε: Ο Παύλος ζει» ήταν μπροστά στην πορεία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην αντιφαστιστική πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα, έδωσαν το »παρών», ακόμη, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αισθητή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, η Αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές κατά τη διάρκεια ελέγχου, στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγίας Σοφίας. Μία απ' αυτές μετατράπηκε σε σύλληψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v