Σε δομή φιλοξενίας στην Ελευσίνα οι επαναπατρισθένες Έλληνες της Γάζας

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έθεσε σε ετοιμότητα τη δομή της Ελευσίνας, όπου διαμένουν οικογένειες Ουκρανών προσφύγων, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή φιλοξενίας σε όσες και όσους το επιθυμούν.

Σε δομή φιλοξενίας στην Ελευσίνα οι επαναπατρισθένες Έλληνες της Γάζας

Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας πρόκειται να φιλοξενηθούν κάποιοι από τους Έλληνες πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης.

Έντεκα απ' αυτούς μεταφέρθηκαν με τη σημερινή πτήση της Αegean από το Κάιρο της Αιγύπτου στην Αθήνα. Μεταξύ των Ελλήνων που αφίχθησαν συμπεριλαμβάνονται και δύο οικογένειες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έθεσε τη δομή της Ελευσίνας σε ετοιμότητα ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή φιλοξενίας σε όσες και όσους το επιθυμούν. Εκεί πρόκειται να διαμείνουν τέσσερις από τους αφιχθέντες, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν από μέλη της οικογένειάς τους. Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας διαμένουν σήμερα οικογένειες Ουκρανών προσφύγων.

Τους 11 Έλληνες πολίτες υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Δημήτρης Ιατρίδης και αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v