Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού θα φας αφράτο μπακαλιάρο με βελούδινη σκορδαλιά στην Αθήνα

Ο τηγανιτός μπακαλιάρος έχει την τιμητική του ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής κι εμείς τον τιμάμε δεόντως, τηγανισμένο άψογα, σκέτο λουκούμι, μαζί με πληθωρική σκορδαλιά.

Πού θα φας αφράτο μπακαλιάρο με βελούδινη σκορδαλιά στην Αθήνα

Η 25η Μαρτίου ανήκει δικαιωματικά στο Έθνος, αλλά και στον… μπακαλιάρο. Το δημοφιλές ψαράκι έχει την τιμητική του την ημέρα που γιορτάζεται η Επανάσταση, και αν βαριέσαι να τον ετοιμάζεις στο σπίτι μαζί με όλη την ιεροτελεστία του (ξαρμύρισμα, κουρκούτιασμα, τηγάνισμα και α και ου), τότε εδώ είσαι.

Σου μαζέψαμε μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για να τον απολαύσεις τραγανό, αφράτο, σκέτο λουκούμι σε εστιατόρια και ταβέρνες της Αθήνας.

Park Bench

Πραμάντων 10, Κουκάκι τηλ: 212 1065303

Στην πανέμορφη και πάντα γευστικά ανήσυχη gastro pub του Κουκακίου, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά σερβίρεται σε ιδιαίτερες παραλλαγές που του ταιριάζουν πολύ. Εδώ λοιπόν, θα δοκιμάσεις κροκέτες μπακαλιάρου με μυρωδικά και σάλτσα Aioli (μαγιονέζα με ψητό σκόρδο) αλλά και μπακαλιάρο σε κουρκούτι με σαλάτα παντζάρι και σκορδαλιά με αμύγδαλο και φουντούκι, μαζί με όλα τα άλλα νόστιμα και μοντέρνα γευστικά καλούδια του καταλόγου. Λογαριασμός στα 20-25€/άτομο, με κρασί.

Τα Ψαράκια

Πλ. Ελευθερίας 4, Μελίσσια, τηλ: 21 0804 4314

 

Άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, εξαιρετική εξυπηρέτηση και ποιότητα χαρακτηρίζουν την αγαπημένη ψαροταβέρνα των Μελισσίων, η οποία παραμένει ανοικτή την Εθνική μας Επέτειο σερβίροντας αφράτο μπακαλιάρο σκορδαλιά, αλλά και πολλά ακόμα λαχταριστά ψαρο-πιάτα και μεζέδες - χταπόδι στα κάρβουνα, κουτσομουράκια τηγανιτά, φάβα με καπνιστή πέστροφα και μύδια σαγανάκι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Κακαβιά Ο Νίκος

Σωκράτους 231 & Ταγματάρχου Πλέσσα, Καλλιθέα, τηλ: 210 9411002

Ξακουστή οικογενειακή, συνοικιακή ψαροταβέρνα, ο Νίκος έχει αποκτήσει φανατικό κοινό που συρρέει στον μίνιμαλ χώρο του για να δοκιμάσει εκλεκτά πιάτα θάλασσας. Εδώ θα δοκιμάσεις φρέσκα μπακαλιαράκια τηγανιτά με αφράτη σκορδαλιά, αλλά και σούπα κακαβιά για να τιμήσεις το όνομα του μαγαζιού, γαρίδες ψητές, βραστά λαχανικά και καραβιδόψιχα για το ουζάκι σου. Λογαριασμός στα 25€ κατ’ άτομο, με αλκοόλ.

Λουξ

Γρ. Αυξεντίου 11, Ζωγράφου, τηλ: 21 0777 4616

 

 

Ετοιμοπόλεμο και για την 25η Μαρτίου, το αγαπημένο καφενείο του Ζωγράφου εμπλουτίζει τον κατάλογό του με κάθε λογής Σαρακοστιανά, αλλά και σπιτικό μπακαλιάρο σκορδαλιά για να μη σου λείψει τίποτα. Κατά τα λοιπά, στον κατάλογο θα βρεις γιουβετσάκι με γαρίδες, μύδια σαγανάκι με λιγκουίνι, παντζαροσαλάτα, καβουροσαλάτα και άλλα ωραία μεζεκλίκια για τις μπίρες και τα ούζα σου. Λογαριασμός στα 12-15€ κατ’ άτομο, με κρασάκι ή μπίρα ή ούζο ή ό,τι πίνεις τελοσπάντων.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v