Αρνάκι στην Αθήνα για να «σουβλίσεις» στο τραπέζι

Αν ξέμεινες στην Αθήνα για Πάσχα και θες να το ζήσεις σουβλιστά τότε σου έχουμε τα κατάλληλα ταβερνάκια για να κάνεις κρεατοΑνάσταση.

Αρνάκι στην Αθήνα για να «σουβλίσεις» στο τραπέζι

Φάγαμε όλο τον γάιδαρο και πλέον μας απέμεινε η ουρά για το Πάσχα, αφού βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την φετινή Ανάσταση. Κάποιοι έχουν ήδη οργανώσει τις διακοπές τους, κάποιοι άλλοι έχουν πάρει τον δρόμο για το χωριουδάκι τους και άλλοι όχι τόσο τυχεροί έχουν απομείνει στην Αθήνα αποδεχόμενοι ότι θα κάνουν πασχαλιά στην πρωτεύουσα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθούν τις παραδόσεις και δη το σούβλισμα του αρνιού.

Αν είσαι αρχάριος επί του ψησίματος έχουμε ήδη προνοήσει για σένα. Αν ωστόσο δεν θες να μπλέκεις με σούβλες, ψησταριές και κάρβουνα και προτιμάς τη λύση του πασχαλινού τσιμπουσιού σε κάποιο μεζεδοταβερνάκι της πόλης, πάλι σε έχουμε καλυμμένο, αφού ετοιμάσαμε μια λίστα με εξαιρετικά μερακλήδικες επιλογές για αρνάκι στο τραπέζι για πάρτη σου και μόνο.

Βάθης

Κύρου 7, Kηφισιά, τηλ: 21 0620 4834

 

 

Κάπου στα νοητά σύνορα Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας ο Βάθης στέκει αγέρωχος από το 1975 μέχρι και σήμερα προσφέροντας εξαιρετικές μαγειρευτές και κρεατικές επιλογές στους θαμώνες του.

Εδώ το αρνάκι έρχεται στη λαδόκολλα και λιώνει σε κάθε δαγκωνιά, όπως και το μερακλήδικο κοκορέτσι φούρνου που φτιάχνεται καθημερινά από φρέσκιες συκωταριές γάλακτος. Αν τώρα θες και το εξτραδάκι σου σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, λουκάνικο χωριάτικο με πράσο, αρνάκι στη λαδόκολλα με πατάτες φούρνου, χουνκιάρ μπεγεντί, κόκορα κρασάτο και φοβερά κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με ωραίο ροζέ κρασί.

Πιπινιός

Πέππα 1, Σταμάτα 145, Τηλ.: 21 0621 6250

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο που λες και σε 30 με 35 λεπτά μάξιμουμ βρισκόμαστε στη Σταμάτα, ψάχνοντας την ξακουστή ταβέρνα του Πιπινιού στην οποία ορκίζονται αιώνια πίστη οι σουβλολάγνοι και πάσης Αττικής. Εδώ το αρνάκι καίει καρδιές όπως και το μοσχολιμπιστό κοκορετσάκι. Δύναμη και το κοντοσούβλι που θα γίνει το μήλον της έριδος για τους καλοφαγάδες που συρρέουν πεινασμένοι αυτές τις μέρες στον Πιπινιό.

Κάποιες μέρες ο ψήστης έχει κέφια και το αφεντικό τρελαίνεται προσθέτοντας και προβατίνα στο μενού. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα γράψει περισσότερα από 18-22€ κατ’ άτομο.

Κόλλιας

Πλατεία Ευαγγελιστρίας, Καλύβια Θορικού Αττικής, τηλ.: 2299 048242

Σαν μπεις στα Καλύβια Θορικού (45 λεπτά οδήγησης υπολόγισε) και φτάσεις στην πλατεία Ευαγγελιστρίας, θα σε πάρουν οι μυρωδιές από τον Κόλλια. Από το πολύ μακρινό 1930 ξεκινά η ιστορία μιας από τις πλέον ιστορικές ταβέρνες στα πέριξ της Αττικής που φημίζεται για τα διαλεχτά κρεατικά της. Ο κατάλογος μικρός και πιστός στην σουβλοπαράδοση σου υπόσχεται αξέχαστα τσιμπούσια με το αρνί σούβλας να κερδάει στις λεπτομέρειες τα υπόλοιπα κρεατοκαλούδια. Καλοψημένο, ζουμερό και λαχταριστό σα μέλι, αξίζει να το συνοδέψεις με κοκορετσάκι, αλλά και παϊδάκια προβατίνα από εκείνα που τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει και καλά κάνει γιατί όταν μεγαλώσει το μικρό θα καταλάβει. Ο λογαριασμός μαζί με συνοδευτικά κρασάκια θα φτάσει τα 23-25€ κατ’ άτομο.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v