Η καλύτερη μπουγάτσα της Αθήνας

Σχωράτε μας οι Θεσσαλονικείς αλλά κι εμείς εδώ εν Αθήναις έχουμε υπέροχες μπουγάτσες με θεϊκό έξτρα τραγανιστό φύλλο και βελούδινη γέμιση. Οι καλύτερες διευθύνσεις για... μπουγατσολάγνους.

Η καλύτερη μπουγάτσα της Αθήνας

Θα ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα γιατί δεν θέλουμε οι Θεσσαλονικείς που θα διαβάσουν το κείμενο να κάνουν απόβαση στην πρωτεύουσα. Η νυφούλα του Θερμαϊκού είναι αδιαμφισβήτητα η πατρίδα της μπουγάτσας, όμως κι εδώ στα αθηναϊκά τα μέρη, υπάρχουν πολλοί που εξασκούν την τέχνη της μπουγατσοποιίας με θαυμαστά γευστικά αποτελέσματα. Εμείς ξεχυθήκαμε στα πιο θρυλικά μπουγατσοστέκια της πόλης κι απολαύσαμε τις καλύτερες ζεστές, μοσχομυρωδάτες, τραγανές, κανελάτες, κρεμάτες και τυράτες –και στον κιμά λέμε ναι- μπουγάτσες της πιάτσας. Πιο κάτω θα βρεις και κεραστική λίστα γιατί από τις μπουγάτσες δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι.

Μπουγατσοπωλείο ο Γιώργος

Εθνικής Αντιστάσεως 54, Δραπετσώνα τηλ.: 21 0463 7289

Από το 1988 ο Γιώργος τιμά την παράδοση της μπουγατσοπαρασκευής χρησιμοποιώντας αγνά υλικά χωρίς καθόλου συντηρητικά. Η ζύμη είναι χειροποίητη κι ετοιμάζεται καθημερινά για να εξυπηρετήσει τους πιστούς θαμώνες που κάνουν ουρές για μια μερίδα μπουγάτσα που κόβεται με το μπαλταδάκι, έπειτα κανελώνεται και ζαχαρίζεται αν δεν σε νοιάζει πια η δίαιτα όπως παλιά. Το φύλλο είναι μικρασιάτικο και κάνει όλη τη διαφορά εδώ αν μας ρωτάς, ενώ αν δεν είσαι φαν της απλής μπουγάτσας (υπάρχει και νηστίσιμη) τότε βουρ σε αυτή με τη γέμιση κρέμα και το τυρί που είναι συγκλονιστικές. Εξαιρετική κι η μερακλήδικη με κιμά. Ένα μικρό χειροκρότημα και για την τιμή της που ξεκινά από 1,60€ η μερίδα.

Sante

Λεωφ. Βενιζέλου 74, Καλλιθέα, τηλ.:21 0952 0777

Aν δεις κάποιους να μπαίνουν γονατιστοί στο Sante μην παραξενευτείς. Μάλλον θα είχαν κάνει τάμα να δοκιμάσουν επιτέλους μια από τις καλύτερες μπουγάτσες της Αθήνας. Θρυλικό καλλιθεώτικο μπουγατσάδικο που έχτισε τον μύθο του χάρη στους ξενύχτηδες της πρωτεύουσας που το τιμούσαν δεόντως. Με 24ωρη εξυπηρέτηση έχτισε το όνομά του χάρη στην εξαιρετική αναλογία φύλλου και κρέμας ή τυριού αλλά και του χαρακτηριστικού κρατσανίσματος που ακούς σε κάθε μπουκιά. Αν πάλι σου αρέσουν οι προστυχιές, τότε με τις ευλογίες μας μπορείς να ενδώσεις στο κόρτε που σου κάνει η μπουγάτσα με τη σοκολάτα.

Μακεδονικόν

Σόλωνος 73, Αθήνα τηλ.:21 3025 6153

 

Αυτό το ιστορικό μπουγατσάδικο τιμά τις μακεδονίτικες ρίζες του ανελλιπώς από το 1975 και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς καθώς μας συστήνει όλα τα γευστικά μυστικά της μπουγάτσας. Μοσχομυρίζει κανέλα και ζάχαρη και δεν κάνει καμία έκπτωση στην ποιότητα αφού η γεύση των κολασμένων μπουγατσοεδεσμάτων του παραμένει αναλλοίωτη. Σαν σωστό σφολιατοπωλείο έχει και υπέροχες τυρόπιτες οι οποίες βάζουν σε μεγάλο δίλημμα το πιστό κοινό του, που συνήθως στοκάρουν κι από τις δύο σπεσιαλιτέ της εκλεκτής πραμάτειας του.

Παυλίδης

Πέτρου Ράλλη 168, Νίκαια τηλ.:21 0495 5540

 

Αν είσαι μπουγατσολάγνος είναι δεδομένο ότι θα έχεις βρεθεί στα πέριξ του Πειραιά για να δοκιμάσεις κάποιες από τις πιο φημισμένες μπουγάτσες της πρωτεύουσας. Μια από αυτές είναι και του Παυλίδη ο οποίος από το 1974 παραμένει πιστός στην μπουγατσοτέχνη του, φτιάχνοντας μια διαολεμένα νόστιμη συνταγή που μένει απαράλλακτη στον χρόνο. Εδώ η γλυκιά μπουγάτσα με την κρέμα είναι θεϊκή βγάζοντας νοκ άουτ όσους επίδοξους ανταγωνιστές έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια.

Βόσπορος

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 20, Καισαριανή, τηλ.: 21 0701 0155

Για πολλά χρόνια ο Βόσπορος ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό των locals της Καισαριανής και των γύρω περιοχών, χάρη στην αυθεντική πολίτικη μπουγάτσα που ξεκινά από πεντανόστιμη και καταλήγει σε εθιστική. Πλέον η φήμη του έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της περιοχής του κι ολοένα και περισσότεροι θαμώνες συρρέουν για να γευτούν τα καλούδια που βγαίνουν καθημερινά στα ταψιά του. Το χειροποίητο φύλλο αέρος αν μας ρωτάς είναι αυτό που βάνει το κερασάκι στην μπουγατσότουρτα.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v