Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά ο νέος γύρος του Youth Empowered της Coca-Cola 3Ε

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της νέας γενιάς, και να προσφέρει σε νέους, γνώσεις και δεξιότητες πάνω στα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που απαιτούνται για να κατακτήσουν το επαγγελματικό μέλλον που ονειρεύονται.

Ξεκινά ο νέος γύρος του Youth Empowered της Coca-Cola 3Ε

Το δωρεάν και άκρως καινοτόμο πρόγραμμα Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον συνεχίζει δυναμικά για έβδομη χρονιά, με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς, εστιάζοντας σε δύο βασικούς πυλώνες: α) στην ενδυνάμωση/ενίσχυση της νέας γενιάς μέσω του Youth Empowered και β) στη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου καφεστίασης μέσω του HoReCa Empowered.

Θέτοντας στο επίκεντρο την στήριξη της απασχολησιμότητας, το Youth Empowered ανακοινώνει τον νέο κύκλο online σεμιναρίων και στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων πάνω στα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, που θα τους βοηθήσουν να κάνουν με επιτυχία τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και να ανταπεξέλθουν στις πολύπλευρες απαιτήσεις και προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού κύκλου Youth Empowered, οι συμμετέχοντες θα λάβουν γνώσεις στις εξής θεματικές:

  • Εισαγωγή στις βασικές αρχές των Agile μεθοδολογιών
  • Σχεδιασμός εντυπωσιακών επαγγελματικών παρουσιάσεων με χρήση του Canva
  • Αύξηση της αποδοτικότητας στην εργασία με χρήση του Copilot Microsoft 365
  • Εξερεύνηση της περιπέτειας προγραμματισμού στο σύμπαν του Minecraft
  • Ανάδειξη της δύναμης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης
  • Ενίσχυση της ικανότητας αφήγησης ιστοριών στα Social Media για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας

Επιπλέον δεδομένου ότι η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ένας εργοδότης για έναν υποψήφιο εργαζόμενο είναι μείζονος σημασίας, έμφαση θα δοθεί και στη σωστή προετοιμασία ενός βιογραφικού, καθώς και σε τεχνικές και πρακτικές συμβουλές για επιτυχημένες συνεντεύξεις εύρεσης εργασίας. Εισηγητές, σε αυτές τις θεματικές, θα είναι στελέχη της εταιρείας, τα οποία μέσα από την μακρά τους εμπειρία θα είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους υποψήφιους εργαζόμενους με τις κατάλληλες οδηγίες, για να πετύχουν τους επαγγελματικούς στόχους τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα σεμινάρια του Youth Empowered μπορούν να κρατήσουν δωρεάν τη θέση τους στο link, δηλώνοντας σε ποιο από τα σεμινάρια επιθυμούν να συμμετάσχουν. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Την ολιστική πλατφόρμα του Empowered, συμπληρώνει το HoReCa Empowered. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε ως απάντηση στις αυξανόμενες ανάγκες του κλάδου καφεστίασης σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, μείζον στόχος είναι η ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει ο κλάδος για νέους εργαζόμενους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν μακροπρόθεσμα στον συγκεκριμένο τομέα.

Στο πλαίσιο των φετινών εκπαιδεύσεων που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2024, το HoReCa Empowered ταξίδεψε σε πέντε μεγάλες πόλεις, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και τα Ιωάννινα. Όπως και κάθε άλλη χρονιά η συμμετοχή στα masterclasses, ήταν αυξημένη, καθώς τα σεμινάρια παρακολούθησαν περισσότεροι από 700 νέοι επαγγελματίες. Μετά την διεξαγωγής τους οι συμμετέχοντες  είχαν πλέον αναπτύξει τις δεξιότητές τους στις τεχνικές καφέ και στην ανάμειξη κλασσικών και μοντέρνων cocktails.

Τα οφέλη του προγράμματος ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Αδιαμφισβήτητο highlight των φετινών εκπαιδεύσεων αποτελούν σίγουρα οι ευκαιρίες εξέλιξης και δικτύωσης που μέσω των 35 υποτροφιών από το Specialty Coffee Association (SCA) για τον Καφέ και το WSPC για τα Spirits.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v