Τo κοκορέτσι εδώ και χρόνια γίνεται η αφορμή να ξεχωρίσουν οι μερακλήδες από τα παιδάκια για αυτό κι εμείς τιμάμε ιδιαιτέρως αυτόν τον αβίαστα κολασμένο κρεατομεζέ που ευτυχώς δεν τρώμε μόνο το Πάσχα. Βλέπεις, υπάρχουν αρκετά μαστόρια στο ψήσιμο που με μεράκι και με περισσή αφοσίωση εξασκούν την τέχνη του κοκορετσιού φιλεύοντάς μας πεντανόστιμες μερίδες. Εμείς ιχνηλατήσαμε τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει κάθε λάτρης του κοκορετσιού κάνοντας ειδική μνεία στα καλύτερα που θα βρεις εντός Αθηνών και περιχώρων.
Γίδι
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848
Το Γίδι άνοιξε πριν μερικά χρόνια στη Μεταμόρφωση και από τότε συνεχίζει ακάθεκτο το θεάρεστο έργο του, μένοντας πιστό στον αρχικό του σκοπό: να αναβιώσει την αυθεντική, παλιά καλή χασαποταβέρνα. Με σεβασμό στην παράδοση, αφοσίωση στην ποιότητα και μπόλικο μεράκι, έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού κρέατος, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που θυμίζει άλλες εποχές.
Κάπως έτσι, έχτισε το μερακλήδικο όνομά του αφού μας σύστησε ξανά θρυλικά πιάτα όπως το κοκορέτσι, το φρυγαδέλι, το σπληνάντερο, το αντικριστό, τα τζιέρια αλλά και από κολασμένα twists όπως οι πατάτες χάος και η πίτσα προβατίνας.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο κοκορέτσι –σκέτο λουκούμι- του που είναι από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις εντός Αθηνών. Μια και μόνο πιρουνιά σου αρκεί για να ανοίξει σαν την καρδιά ενός μαρουλιού. Μαζί με ποτήρι κρασί για πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 35€ το άτομο.
Ταβέρνα ο Σπανός
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381
Δύσκολα θα βρεις πιο εμβληματική ταβέρνα από εκείνη του Σπανού στα Κάτω Πατήσια—και ακόμα πιο δύσκολα θα δοκιμάσεις νοστιμότερο κοκορέτσι στην περιοχή. Φτιαγμένο με μεράκι και υλικά που καταφθάνουν απευθείας από το Αγρίνιο, το κοκορέτσι του είναι σκέτη απόλαυση, λιώνει στο στόμα και απογειώνει κάθε μπουκιά. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό που αξίζει την προσοχή σου. Στο τραπέζι σου επιβάλλεται να φτάσουν τα ζουμερά μπιφτέκια, τα καλοψημένα παϊδάκια, η μεστή σε γεύση προβατίνα, τα αφράτα αρνίσια μπόλια, αλλά και οι κολοκυθοκεφτέδες, που αποτελούν μια τίμια, χρυσαφένια έκπληξη. Υπολόγισε γύρω στα 17-20€ για ένα χορταστικό γεύμα, συνοδεία κρασιού.
Βάθης
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΚύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834
Στην ταβέρνα της Κηφισιάς, με την όμορφη, φιλόξενη αυλή, -η οποία σομπιάζει τον χειμώνα και ζει μέρες και νύχτες δόξας το καλοκαίρι- η σχάρα και τα μαγειρευτά πρωταγωνιστούν, χαρίζοντας αυθεντικές, σπιτικές γεύσεις. Ανάμεσα στις νοστιμιές που ξεχωρίζουν, το κοκορετσάκι εδώ είναι μικρό αλλά θαυματουργό—σαν γαρδουμπάκι σε μέγεθος, ψημένο αργά στον φούρνο μέχρι να γίνει απίστευτα ζουμερό και λαχταριστό. Ένα δεν θα σου φτάσει, γι’ αυτό ετοιμάσου για δεύτερη μερίδα! Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες φούρνου, ενώ αν πετύχεις τους λαχανοντολμάδες, μην τους προσπεράσεις—είναι μερακλίδικοι και εξαιρετικά μαμαδίσιοι, όπως και τα ρεβίθια φούρνου. Για ένα πλήρες γεύμα, μαζί με το δικό τους κρασί, υπολόγισε περίπου 20€ το άτομο.
Μαγγίνας
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 210 8046143
Μαγγίνας και κοκορέτσι είναι έννοιες ταυτόσημες, κάτι που γνωρίζουν καλά όλοι οι μερακλήδες που σπεύδουν στην αγαπημένη ταβέρνα των Βορείων Προαστίων για να προλάβουν μια μερίδα προτού… εξαφανιστεί. Το ψήσιμο είναι αριστοτεχνικό, η συνταγή άψογα εκτελεσμένη, και το αποτέλεσμα τόσο απολαυστικό που, όσο περνάει η ώρα, το κοκορέτσι μετατρέπεται σε είδος προς εξαφάνιση. Οι σούβλες του Μαγγίνα στήνονται από νωρίς, χαρίζοντας υποδειγματικό ψήσιμο όχι μόνο στο φημισμένο κοκορέτσι, αλλά και στο γουρουνόπουλο και το αρνάκι γάλακτος—δύο επιλογές που υπόσχονται να σου αφήσουν αξέχαστες γευστικές αναμνήσεις. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€, πάντα συνοδεία εξαιρετικού χύμα κρασιού, παραγωγής του καταστήματος.
Το Κουκλί
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 154, Καλλιθέα, τηλ: 21 6900 4232
Μια σούβλα σκέτη κούκλα θα συναντήσεις εδώ, στην καρδιά της Καλλιθέας. Το μερακλίδικο ψητοπωλείο "Το Κουκλί" στη Θησέως δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και ψήνει στις σούβλες του αριστουργήματα: από εξαιρετικό κοκορέτσι μέχρι λαχταριστή πανσέτα, ζουμερό κοντοσούβλι—χοιρινό και κοτόπουλο—αλλά και εξοχικό, γουρουνοπούλα, αρνί και μεστή σε γεύση προβατίνα. Τι άλλο να ζητήσεις; Πρόσθεσε στο τραπέζι σου τραγανές τηγανητές πατάτες και αφράτες πιτούλες, και είσαι έτοιμος για ένα λουκούλλειο τσιμπούσι. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ το άτομο, πάντα συνοδεία του δικού τους κρασιού.
Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr