Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταράτσες με θέα: 5 εστιατόρια για φαγητό με την Αθήνα στο πιάτο

Ταράτσα, Ακρόπολη, καλό φαγητό και κοκτέιλ. Ιδού οι αγαπημένες μας αθηναϊκές ταράτσες για ωραίο φαγητό με θέα στο πιάτο. Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν κάθε μπάτζετ.

Ταράτσες με θέα: 5 εστιατόρια για φαγητό με την Αθήνα στο πιάτο

Αθήνα βρίθει ταρατσών με όμορφη θέα και όταν αυτή συνδυάζεται με καλό φαγητό, τότε η εμπειρία γίνεται πραγματικά αξέχαστη.

Θέλεις ένα ρομαντικό δείπνο με φόντο την Ακρόπολη; Ένα χαλαρό κοκτέιλ με street food twist στο πιάτο και πανοραμική θέα; Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν κάθε μπάτζετ.

Από τις δημιουργικές μεσογειακές συνθέσεις του Thea Terrace, μέχρι τα ανατολίτικα vibes της Αθηναϊκής Ταράτσας, την παλιά αστική γοητεία του Kuzina, τις αυθεντικές καραμανλίδικες γεύσεις στα Καραμανλίδικα του Φάνη, και το χαλαρό, funky σκηνικό του Couleur Locale, αυτές είναι οι πέντε ταράτσες που αποδεικνύουν πως στην Αθήνα η γεύση κοιτάζει… ψηλά.

Thea Terrace Bar & Restaurant

Central Hotel, Απόλλωνος 21, κέντρο, τηλ: 2103234350

Σκαρφαλωμένο στην ταράτσα του ξενοδοχείου Central στο Σύνταγμα, το Thea προσφέρει μια εμπειρία που ξεπερνά το απλό δείπνο. Η θέα από τον τελευταίο όροφο κόβει την ανάσα: η φωτισμένη Ακρόπολη, τα στενά της Πλάκας, ο Άρειος Πάγος και ο ναός του Ηφαίστου απλώνονται μπροστά σου. Στην κουζίνα, ο σεφ Μάριος Σταματάκης υπογράφει ένα μενού που ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στη μεσογειακή παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργικότητα. Από τα ορεκτικά, ξεχωρίζει το χταποδάκι με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια, το καρπάτσιο παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και η ιδιαίτερη Αθηναϊκή σαλάτα με φαγκρί και αυγοτάραχο. Στα κυρίως, ο μουσακάς “by Thea” με ρολά μελιτζάνας και ραγού μοσχαριού δίνει νέα διάσταση σε ένα ελληνικό κλασικό, ενώ το κριθαρότο με γαρίδες και Σαμιώτικο κρασί, το σοτέ φιλέτο σολομού με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και το αρνάκι καρέ με πούρε μπρόκολου αποκαλύπτουν την αγάπη του σεφ για τα εκφραστικά υλικά και τη ραφιναρισμένη γεύση. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το Paris-Brest με λικέρ καραμέλας ή το σπασμένο μιλφέιγ με καραμέλα εσπρέσο. Λογαριασμός στα 40€ το άτομο, χωρίς κρασί. Δες τον κατάλογο εδώ

Αθηναϊκή Ταράτσα

Μητροπόλεως 60, Μοναστηράκι, τηλ: 2110080660

Φρέσκια άφιξη στην πόλη, η Ταράτσα ένας μίνιμαλ chic γαστρονομικός προορισμός, με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη και concept που παντρεύει την ελληνική με τη λεβαντίνικη κουζίνα. Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης επιμελείται ένα μενού που στηρίζεται σε γνώριμες γεύσεις, όπως το μουσακά, το ψάρι στα κάρβουνα ή οι πίτες με πεϊνιρλί, αλλά τις ανανεώνει δημιουργικά, με πρώτες ύλες μικρών παραγωγών και τεχνικές από τη Μέση Ανατολή. Η ανοιχτή κουζίνα με φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα φέρνει στο προσκήνιο το live στοιχείο της μαγειρικής, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα χαλαρή και γαστρονομικά σοβαρή. Στο μενού, δοκίμασε τα τσιπς πατάτας με μους ταραμά, το σαρμάκι με κιμά και μοσχαρίσιο μεδούλι, τις τηγανητές μελιτζάνες στον ξυλόφουρνο με ταχίνι, ή τα πιο μεγάλα πιάτα όπως η πρόβια πικάνια στη σχάρα με demi-glace μπαχαρικών, το ribeye στα κάρβουνα 800γρ ή τις γαρίδες με αρωματικό βούτυρο και κάπαρη. Δυνατή και η λίστα κρασιών, με πληθώρα επιλογών, όπως και τα signature κοκτέιλ. Λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί, δες τον κατάλογο εδώ

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ: 21 0324 0133

 

Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί που η Αδριανού σφύζει από ζωή και τα τραπέζια ακουμπούν σχεδόν πάνω στο αρχαίο πλακόστρωτο, το Kuzina στήνει μια σκηνή γεύσης που ενώνει την παράδοση με τη μοντέρνα γαστρονομία. Στεγασμένο σε ένα παλιό αρχοντικό, το εστιατόριο αποκαλύπτει την κρυφή του ταράτσα με την αφοπλιστική θέα στην Ακρόπολη και τον ναό του Ηφαίστου, ένα από τα πιο φωτογραφημένα πλάνα της πόλης. Η κουζίνα του Άρη Τσανακλίδη, βασισμένη στη σύγχρονη ελληνική δημιουργικότητα, βγάζει πιάτα όπως το ταρτάρ από αρνί με πλιγούρι και σαλάτα fattoush, το μαριναρισμένο χταπόδι με φακές και αγκινάρες, ή το μαύρο μπακαλιάρο με miso και coleslaw. Στα κυρίως, το αρνάκι φιλέτο με λαχανικά και μαυροδάφνη, ο πικάντικος τόνος με τζίντζερ και wasabi και το χειροποίητο ριζότο με καλαμπόκι, κολοκύθα και σαφράν ξεχωρίζουν για την ισορροπία και την ένταση των γεύσεων. Οι επιδόρπιοι πειρασμοί, όπως το Ekmek με τηγανητό τσουρέκι και παγωτό μαστίχα ή το παρφέ λευκής σοκολάτας με σούπα φράουλας, ολοκληρώνουν την εμπειρία σε έναν χώρο που αγαπούν τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι. Λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Ψυρρή, τηλ: 2103254184

Μεζετζίδικο, παστιρματζίδικο, εργαστήριο, ο Φάνης δεν σταματά να εξαπλώνεται στις ιστορικές γειτονιές του κέντρου, και πολύ καλά κάνει. Εδώ όμως μας απασχολεί η ταράτσα του, στο κτίριο όπου τον πρωτοαγαπήσαμε στου Ψυρρή, μια από τις πιο οικονομικές της πόλης. Στο μενού, ξεχωρίζουν αυθεντικές καραμανλίδικες γεύσεις που τιμούν την παράδοση με μια νότα ανατολίτικης ζεστασιάς. Ξεκίνα με παστουρμαδοπιτάκια, ιτσλί κεφτέ με σος γιαουρτιού ή τη χαρακτηριστική μελιτζάνα με κολοκύθια και φέτα σε σάλτσα Καππαδοκίας. Συνόδευσέ τα με σαλάτα από φάβα Λήμνου με κάππαρη, ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ή μια ρώσικη με τσίρο του Μήτσου. Στα ζεστά, το σαχανάκι με παστουρμά, σουτζούκι, αυγά και ντομάτα ωραιότατο, ενώ το πλιγούρι με μανιτάρια, πορτοκάλι και γραβιέρα τρούφας δείχνει μια πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Για κυρίως, δοκίμασε σουτζουκάκια καραμανλίδικα με μελιτζανοσαλάτα και ανεβατό, ή τα μπριζολάκια χοιρινά καπνιστά με πατάτες τηγανητές. Αν είσαι φίλος των ψαρικών, το χέλι καπνιστό από την Άρτα ή η πέστροφα από τον Ταΰγετο είναι must. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί ή τσίπουρα.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο