Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ML: Τα σενάρια για την Τιτάν στην Αίγυπτο

Τα πιθανά σενάρια για τους λόγους που η Τιτάν προχωρά σε πώληση του 45% της μονάδας που κατέχει στην Αίγυπτο εξετάζει σε έκθεσή της στις 19/10 η Bank of America - Merrill Lynch.

ML: Τα σενάρια για την Τιτάν στην Αίγυπτο
Τα πιθανά σενάρια για τους λόγους για τους οποίους η Τιτάν εξετάζει την πώληση ποσοστού της μονάδας που κατέχει στην Αίγυπτο εξετάζει σε έκθεσή της στις 19/10 η Bank of America - Merrill Lynch. 

Ο διεθνής οίκος επικαλείται δημοσίευμα αιγυπτιακής εφημερίδας το οποίο αναφέρει ότι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την εξαγορά είναι δύο. Πρόκειται για κοινοπραξία της οποίας ηγείται η αιγυπτιακή El Mansour & El Magharby, στην οποία ανήκει και επενδυτική τράπεζα της Αιγύπτου και μία ακόμα κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Carlyle Group.

Την πώληση έχει αναλάβει η Citibank Greece.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, δύο είναι τα πιθανά σενάρια για την πιθανή πώληση:

Βάσει του πρώτου, η Τιτάν επιθυμεί να συγκεντρώσει μετρητά προκειμένου να προχωρήσει σε μία νέα εξαγορά, η οποία θα της προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις. Το δεύτερο βασίζεται στη γνώση των αναλυτών του αμερικανικού οίκου ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε δημοπρασία νέων αδειών για κατασκευή νέων εργοστασίων, οι οποίες όμως θα είναι αρκετά ακριβές. Ως εκ τούτου, η Τιτάν προχωρά σε πώληση του εν λόγω μεριδίου προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια και να συμμετάσχει στη δημοπρασία.

Πάντως, ακόμα και εάν κερδίσει μία εξ αυτών των αδειών, οι μέτοχοι δεν πρόκειται να δουν οφέλη πριν από μία τετραετία.

Οι αναλυτές της Bank of America - Merrill Lynch αποκλείουν η πώληση να πραγματοποιείται ώστε η Τιτάν να προχωρήσει σε αποπληρωμή χρεών, καθώς όπως τονίζουν "η εταιρία έχει εξαιρετικές σχέσεις με τις πιστώτριες τράπεζες".

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση για τη μετοχή, η Bank of America - Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση "underperform" και την τιμή-στόχο των 15 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v