Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜSCI: Κρατά δυο μετοχές στο δείκτη MSCI Greece

O οίκος MSCI ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρεί σε κάθε περίπτωση δύο ελληνικές μετοχές στον δείκτη MSCI Greece Index. Πιθανή η επανεισαγωγή της ΕΤΕ. Τι σημαίνει η αποχώρηση της Coca Cola για το ΧΑ.

ΜSCI: Κρατά δυο μετοχές στο δείκτη MSCI Greece
Η MSCI ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρήσει, κατ 'εξαίρεση, τουλάχιστον δύο μετοχές στον δείκτη MSCI Greece.

Σημειώνεται ότι στον εν λόγω δείκτη στην παρούσα φάση περιλαμβάνονται η Coca Cola και ο ΟΠΑΠ.

Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε διαγραφές από αυτόν, που θα προκύψουν από δυνητικές μελλοντικές εταιρικές αλλαγές -φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Coca Cola-, θα αντικατασταθούν από τις μεγαλύτερες μετοχές του δείκτη MSCI Greece Small Cap, όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Σύμφωνα με την κατάταξη της χθεσινής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. και τα στοιχεία της Beta Securities, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση (2,3 δισ. ευρώ) και πιθανή υποψήφια για την εκ νέου εισαγωγή της στον MSCI. 

Για τον ΟΠΑΠ, εκτιμά η Beta, η εξέλιξη αυτή ελαχιστοποιεί την πιθανότητα διαγραφής στην επερχόμενη αναθεώρηση του Νοεμβρίου. 

Τι σημαίνει η αποχώρηση της Coca Cola για το ΧΑ
 
Επιπτώσεις στην αξιολόγηση του ΧΑ ως ανεπτυγμένη αγορά ενδέχεται να έχει η αποχώρηση της Coca Cola από την ελληνική αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει ο Sebastian Lieblich, επικεφαλής της διαχείρισης δεικτών του MSCI "η συνολική κεφαλαιοποίηση είναι ο βασικός παράγοντας βάσει του οποίου αξιολογούμε τις αγορές" ως ανεπτυγμένες ή αναδυόμενες. Προσθέτει όμως ότι "υπάρχουν κάποια λειτουργικά ζητήματα που διατηρούνται από την είσοδο του MSCI Greece στις ανεπτυγμένες αγορές το 2001".

Η έξοδος της Coca Cola, σημειώνει "είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και θα πρέπει να εκτιμήσουμε πώς θα δούνε και οι επενδυτές αυτή την κίνηση".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v