Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική:Κρατά τις στηρίξεις ο ΓΔ

Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας ο ΓΔ διατήρησε τον προηγούμενο ανοδικό βηματισμό αλλά δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τις 925μ που είχαμε θέσει ως κομβικό σημείο για την διάσπαση/ακύρωση της καθοδικής γραμμής τάσης των προηγούμενων εβδομάδων.

Εμπορική:Κρατά τις στηρίξεις ο ΓΔ

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα των μεσοπρόθεσμων στηρίξεων αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση. Αναλυτικότερα ζητούμενο είναι η επιβεβαίωση της αντοχής των στηρίξεων στις 844μ (πρόσφατο χαμηλό) και 822μ (χαμηλότερο κλείσιμο έτους), ώστε να μην «αμφισβητηθεί» η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας ο ΓΔ διατήρησε τον προηγούμενο ανοδικό βηματισμό (με αφετηρία το χαμηλό των 844μ στις 13/06), αλλά δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τις 925μ που είχαμε θέσει ως κομβικό σημείο για την διάσπαση/ακύρωση της καθοδικής γραμμής τάσης των προηγούμενων εβδομάδων.

Η υψηλότερη τιμή κλεισίματος σημειώθηκε στις 918μ (18/06). Στη συνέχεια υποχώρησε προς τα πρόσφατα χαμηλά (844μ) αλλά χωρίς να σημειωθεί αύξηση της προσφοράς τίτλων.

Όπως αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα, το καθοδικό σήμα που ίσχυε από τις 1.120μ έχει μετατραπεί σε ουδέτερο, μετά την προσέγγιση της περιοχής των 850μ.

Για να αντιστραφεί όμως το σήμα σε ανοδικό πρέπει να ξεπερασθεί αρχικά η αντίσταση των 908μ (τιμή που θα αναθεωρείται καθοδικά καθημερινά λόγω της αρνητικής κλίσης της γραμμής τάσης) και στη συνέχεια των 935μ, με παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

• Στηρίξεις στις 844μ, 822μ (χαμηλότερο κλείσιμο έτους) και 799μ (ενδοσυνεδριακά χαμηλότερη τιμή έτους).

• Αντιστάσεις : 908μ, 935μ, 971μ και 991μ.

Τεχνικοί δείκτες : συνολικά παραμένουν τα αρνητικά σήματα αλλά έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται ανοδικές αποκλίσεις, οι οποίες αν συνδυασθούν με διάσπαση αντίστασης του ΓΔ θα δώσουν ανοδικό σήμα.

• Ο Macd , παραμένει χαμηλότερα από τον κινητό του μέσο όρο (από τις 23/05) και κινείται σε αρνητική περιοχή τιμών (06/06).

• Ο RSI 9 ημερών (άνω γράφημα) στη συνεδρίαση της 21/06 εισήλθε σε

υπερπουλημένα επίπεδα τιμών.

• Ο Momentum 12ημ παραμένει σε αρνητική περιοχή τιμών από τις 24/05, αλλά έπαψε να έχει πτωτική τροχιά.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα : από τον Οκτώβριο του 2012 ο ΓΔ έχει διαμορφώσει έναν ανοδικό σχηματισμό τιμών, τραπεζοειδούς σχήματος, με άνω όριο τις 1.165-1.200μ και κάτω όριο τις 860-820μ. Για να διατηρηθεί η μεσοπρόθεσμη τάση ανοδική πρέπει να διατηρηθεί αλώβητη η προαναφερόμενη ζώνη στήριξης. Στην αντίθετη περίπτωση (και ιδιαίτερα αν η διάσπαση συνδυασθεί με αύξηση του όγκου των συναλλαγών) θα επιδεινωθεί σημαντικά η τεχνική εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v