Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταθέσεις σε Renminbi προσφέρει στην Ελλάδα η HSBC

Tο Renminbi, είναι το επίσημο νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Καταθέσεις σε Renminbi προσφέρει στην Ελλάδα η HSBC

H HSBC διευρύνει τις προοπτικές για τους πελάτες της και στη βάση αυτή προσφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά καταθέσεις στο νόμισμα Renminbi.

Tο Renminbi, είναι το επίσημο νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Σύμφωνα με την τράπεζα, με δεδομένη τη δυναμική των αναδυόμενων αγορών, καθώς και την ανάγκη των επενδυτών να διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό τους, η HSBC, προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές σε Renminbi μέσω λογαριασμών ταμιευτηρίου και προθεσμίας.

Το Renminbi, με τη δυναμική της εξέλιξής του ως αποθεματικό νόμισμα του μέλλοντος, αποτελεί μια νέα, εναλλακτική πρόταση διαφοροποίησης του καταθετικού χαρτοφυλακίου και τοποθέτησης των χρημάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής & Μάρκετινγκ, HSBC Ελλάδος: «Η Κίνα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την ελληνική χρηματοοικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η ενισχυμένη κινέζικη δραστηριότητα στην Ελλάδα αποτελεί μια επιπλέον ευκαιρία για τη διευκόλυνση όχι μόνο των αυξημένων όγκων συναλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, αλλά και σε επίπεδο ιδιωτών καλύπτοντας το φάσμα των αναγκών δυνητικών και υπάρχοντων επενδυτών.

Η HSBC, με ισχυρή παρουσία στις αναδυόμενες αγορές, εκτιμά ότι οι διεθνείς συναλλαγές με την Κίνα σε Renminbi, θα φτάσουν το 30% του συνολικού όγκου των συναλλαγών μέχρι το 2015 - από 8% που είναι σήμερα. Η HSBC αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη διεθνή εμπειρία, τη γνώση και το κύρος της ως Wealth Management expert».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v