Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Διατήρηση του θετικού κλίματος αναμένουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα κρατήσουν σήμερα επιφυλακτική στάση, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed για τα επιτόκια και την πολιτική που θα ακολουθηθεί μελλοντικά.

ΑΧΕ: Εν αναμονή των αποφάσεων της Fed
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται στην αγορά, με χαμηλό όγκο συναλλαγών και διαρκή υπεραπόδοση των μετοχών των εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με την Marfin Analysis, η οποία εκτιμά ότι το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές καθιστά μάλλον περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης στη Σοφοκλέους.

Η National Securities εκτιμά πως η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς παραμένει θετική, ενώ η Piraeus Securities αναμένει οι επενδυτές να διατηρήσουν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της ανακοίνωσης της Fed για τα επιτόκια.

Η Proton Securities αναμένει σταθεροποιητικό άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, εν όψει των ανακοινώσεων της Fed, στάση την οποία εκτιμά ότι θα ακολουθήσει και η Σοφοκλέους.

Η Σοφοκλέους συνέχισε την θετική της απόδοση, κερδίζοντας 0,25% χθες, παρά την μεικτή εικόνα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το βλέμμα σήμερα, σύμφωνα με την Εγνατία Finance είναι στραμμένο στην Fed και, αν και δεν αναμένονται αλλαγές στα επιτόκια, η αγορά θα αναζητήσει ενδείξεις για την μελλοντική πολιτική. Ο επόμενος μεγάλος καταλύτης στην εγχώρια αγορά είναι η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων 9μήνου, που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου. Η Εγνατία Finance αναμένει διατήρηση του θετικού κλίματος, ενώ δεν αποκλείει κάποιες κερδοσκοπικές κινήσεις.

Τι έγινε χθες: Το ήπιο αγοραστικό ενδιαφέρον οδήγησε χθες τον Γενικό Δείκτη 0,25% υψηλότερα, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 280 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v