Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αποφάσεις του ΔΣ του ΧΑ

Την εισαγωγή νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις Εγνατία, Ασπις Τράπεζα, Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνας, Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Sciens και Marfin ενέκρινε μεταξύ άλλων στη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Οι αποφάσεις του ΔΣ του ΧΑ
Την εισαγωγή νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις Εγνατία, Ασπις Τράπεζα, Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνας, Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Sciens και Marfin ενέκρινε μεταξύ άλλων στη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

- των 1.670 κοινών και των 60 προνομιούχων νέων ονομαστικών μετοχών, της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 13η Δεκεμβρίου 2006.

- των 14.649.093 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ A.E.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 12η Δεκεμβρίου 2006.

- των 1.058.243 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”, με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:

- Κάθε μέτοχος της ”ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε.” θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,70 που κατέχει με μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,70.

- Κάθε μέτοχος της ”ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”, θα ανταλλάσσει μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,70 που κατέχει, προς μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή της απορροφώσας εταιρίας, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,70.

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ”ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε.”, θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν – 14.815.402 κοινές ονομαστικές μετοχές - ονομαστικής αξίας ευρώ 0,70.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 14η Δεκεμβρίου 2006.

- των 6.124.818 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.”, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 2 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ανώνυμες μετοχές.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 12ης Δεκεμβρίου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 20η Δεκεμβρίου 2006.

- των 49.905.400 νέων (ΚΟ) μετοχών της εταιρίας ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.)” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας ”ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ.”, με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:

- Κάθε μέτοχος της ” SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 0,59 που κατέχει με 2,58740777806474 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,60.

- Κάθε μέτοχος της ”ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ.” θα ανταλλάσσει μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 2,28 που κατέχει προς 1,55352729764715 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας εταιρίας, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,60.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης για την αλλαγή της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” από ευρώ 0,59 σε ευρώ 0,60.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με την νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 12η Δεκεμβρίου 2006.

- των 1.508.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”MARFIN FINANCIAL GROUP A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 13η Δεκεμβρίου 2006.

• των παρακάτω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου:

- 146.000 εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων, επιτοκίου 3,130% και εκδόσεως 7/7/2006.

- 151.000 εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 52 εβδομάδων, επιτοκίου 3,390% και εκδόσεως 7/7/2006.

- 1.540.001 τεμάχια ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου τριετούς διάρκειας, επιτοκίου 3,40% και εκδόσεως 17/3/2006.

- 1.400.002 τεμάχια ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου πενταετούς διάρκειας, επιτοκίου 3,90% και εκδόσεως 24/5/2006.

- 1.400.001 τεμάχια ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου δεκαετούς διάρκειας, επιτοκίου 3,60% και εκδόσεως 18/1/2006.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για:

- την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” σε ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ”, με διακριτικό τίτλο ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.”, η οποία ισχύει από την 12η Δεκεμβρίου 2006.

- την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.”. Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει 0,37 ευρώ. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής ορίστηκε η 13η Δεκεμβρίου 2006.

- την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ” VETERIN A.B.E.E.”. Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει 0,30 ευρώ. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής, ορίστηκε η 13η Δεκεμβρίου 2006.

- την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας ”ΕΛΒΙΕΜΕΚ Ελληνική Βιομηχανία Εκρηκτικών και Πυρομαχικών Α.Ε.” σε ”ΕΛΒΙΕΜΕΚ Αξιοποίηση Ακινήτων – Εμπορευματικά Κέντρα Α.Ε.”, με διακριτικό τίτλο ” ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε.”, η οποία ισχύει από την 15η Δεκεμβρίου 2006.

- τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” από 2,11 ευρώ σε 1,41 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία – 1,41 ευρώ ανά μετοχή - ορίστηκε η 13η Δεκεμβρίου 2006.

- Τη λύση σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.”.

Επίσης, αποφάσισε

- την εισαγωγή των μετοχών

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε. (ΚΟ) (ΤΤ),

BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. (ΚΑ) (ΒΣΤΑΡ)

FORTHNET A.E. (ΚΟ) (ΦΟΡΘ)

INFO-QUEST Α.Ε.Β.Ε (ΚΟ) (ΚΟΥΕΣ)

PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. (ΚΟ) (ΠΡΟ)

ως υποκείμενη αξία σε Συμβάσεις Πώλησης με Σύμφωνο Επαναγοράς (Stock Repos) και Συμβάσεις Αγοράς με Σύμφωνο Επαναπώλησης (Stock Reverse Repos) καθώς και σε Συμβόλαια Επαναγοράς (STRAs - Special Type Repurchase Agreements) ως συνέπεια της εισαγωγής του σε δείκτες οι οποίοι αποτελούν υποκείμενη αξία παραγώγων προϊόντων. Ως ημερομηνία εισαγωγής ορίστηκε η 12η Δεκεμβρίου 2006

- τη μη εισαγωγή νέων σειρών στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί της μετοχής ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ (ΚΟ) (ΓΕΡΜ) και του δείκτη EPSI50, λόγω της χαμηλής συναλλακτικής τους δραστηριότητας, αφού έλαβε υπόψη και τη γνώμη των Ειδικών Διαπραγματευτών των παραπάνω προϊόντων.

Tέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την ανανέωση της χρονικής διάρκειας της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ εταιριών από εταιρίες – Μέλη του ΧΑ, ως εξής:

- επί των μετοχών της εταιρίας ”ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜ. Α.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” για ένα (1) έτος, ήτοι μέχρι 12/12/2007.

- επί των μετοχών της εταιρίας ”FASHION BOX ΕΛΛΑΣ Α.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”ARTION Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.” για ένα (1) έτος, ήτοι μέχρι 22/12/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v