Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αποφάσεις του MSCI για τις ελληνικές μετοχές

Στον MSCI Standard η Eurobank, εκτός ο τίτλος των ΕΛΠΕ. Οι εκτιμώμενες εισροές και εκροές κεφαλαίων. Δύο προσθήκες ελληνικών εισηγμένων στον MSCI Global Small Cap περιελάμβανε η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών.

Οι αποφάσεις του MSCI για τις ελληνικές μετοχές

Τις αλλαγές στους δείκτες MSCI (οι οποίες θα ισχύσουν από τις 2 Ιουνίου) στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναθεώρησης ανακοίνωσε ο διεθνής οίκος Morgan Stanley.

Από τον δείκτη MSCI Global Standard Index διαγράφεται η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων. Από την άλλη πλευρά, εισάγεται ο τίτλος της Eurobank. Στις 12 Μαΐου η Morgan Stanley είχε ανακοινώσει την παραπάνω αλλαγή.

Στον MSCI Global Small Cap προστίθενται οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δίχως να σημειώνεται κάποια διαγραφή.

Οι εκτιμώμενες εισροές για τη Eurobank ανέρχονται μεταξύ 130 εκατ. δολ. (JP Morgan) και 220 εκατ. δολαρίων (HSBC). Για τη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. που θα αποχωρήσει από τον δείκτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, η στάθμισή της στον MSCI Emerging Markets ήταν μόλις 0,017% και οι εκροές εκτιμώνται σε 3,8 εκατ. μετοχές και σε 32,4 εκατ. δολάρια σε αξία.

Από τις αρχές του 2014, η δεκάδα των ελληνικών μετοχών στον MSCI εμφανίζει αποδόσεις από +16% έως -37%.

Πρώτος τίτλος σε απόδοση το 2014 είναι ο ΟΠΑΠ και στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Τιτάνας με +11,6%. Πολύ κοντά σε διψήφιο ποσοστό απόδοσης διαμορφώνονται και οι μετοχές του ΟΤΕ και της Τράπεζας Πειραιώς με +9,8%.

Τέλος, με θετικό πρόσημο κινούνται και η Alpha Bank με +5,6%, η Folli Follie Group με +4,3% και η Jumbo με οριακά κέρδη. Στον αντίποδα, η μετοχή της ΔΕΗ σημειώνει μικρές απώλειες 1,9%, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Εθνική Τράπεζα υποαποδίδουν αισθητά με -23% και -37%.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα η απόδοση του Γενικού Δείκτη και του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαμορφώνεται σε 1,3% και -1,44%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v