Motor Oil: Αδύναμο το Q1 λένε οι αναλυτές

Η Bank of America Merrill Lynch μειώνει την τιμή-στόχο για την Motor Oil στα 9 ευρώ, κάνοντας λόγο για αβέβαιο outlook στον τομέα της διύλισης, ενώ η UBS αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων το β' τρίμηνο.

Motor Oil: Αδύναμο το Q1 λένε οι αναλυτές

Τα EBITDA που ανακοίνωσε η Motor Oil για το α' τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, όμως τα καθαρά κέρδη ευθυγραμμίστηκαν με το consensus, σχολιάζει η UBS, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 9 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση «neutral».

Ο οίκος αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων το β' τρίμηνο, σημειώνοντας πως μια ισχυρή τουριστική περίοδος στην Ελλάδα θα βοηθήσει τις εγχώριες πωλήσεις. Σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως ο Απρίλιος και ο Μάιος υπήρξαν καλοί μήνες για το κομμάτι του marketing.

Η UBS θεωρεί ότι οι μετοχές της Motor Oil έχουν επιστρέψει σε πιο ελκυστικά επίπεδα, όμως τα αδύναμα περιθώρια θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την ανάκαμψη.

Από την πλευρά της, η Bank of America Merrill Lynch, προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την Motor Oil, στα 9 ευρώ ανά μετοχή από 10 ευρώ προηγουμένως (σύσταση neutral), αναφέροντας πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων στον τομέα της διύλισης.

Η τράπεζα κάνει λόγο για αβέβαιο outlook στον τομέα της διύλισης, κάτι που καθιστά απίθανη την ανακοίνωση οποιασδήποτε επιπλέον επιστροφής κεφαλαίου στην γενική συνέλευση του Ιουνίου, πέραν του μερίσματος 0,2 ευρώ/μετοχή για τη χρήση 2013.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v