Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Αύριο οι «καμπάνες» για το παράνομο short selling

Τα πρόστιμα που αναμένεται να επιβάλει την Τετάρτη η ΕΚ αφορούν την περίπτωση μίας εκ των τεσσάρων τραπεζών επί των τίτλων της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι λιγότερες παραβάσεις. Συνολικά εξετάζονται 150 συναλλαγές.

Κεφαλαιαγορά: Αύριο οι «καμπάνες» για το παράνομο short selling

Πρόστιμα σε σειρά φυσικών και νομικών προσώπων αναμένεται να επιβάλει αύριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για κινήσεις παράνομου short selling που πραγματοποιήθηκαν στις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών στο διάστημα πέριξ της εισαγωγής των νέων μετοχών τους που προέκυψαν από τις αυξήσεις κεφαλαίου αυτών.

Οι αυριανές «καμπάνες» αφορούν την περίπτωση μίας εκ των τεσσάρων τραπεζών επί των τίτλων της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι λιγότερες παραβάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν είναι λίγες.

Συνολικά, η Ε.Κ. εξετάζει 150 συναλλαγές φυσικών καi νομικών προσώπων για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις «ύποπτων» κινήσεων, όχι μόνο «naked short selling» αλλά και πολλών άλλων παράνομων πρακτικών.

Οσον αφορά την είσπραξη των εν λόγω προστίμων, υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του τόσο προς τον υπουργό Οικονομικών όσο και στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο πρόεδρος της Ε.Κ. προτείνει συγκεκριμένη λύση και ειδικότερα την ύπαρξη ενός λογαριασμού του υπουργείου Οικονομικών, στον οποίο θα μπορούν να εμβάζονται τα σχετικά πρόστιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v