Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Ουδέτερη για τις ελληνικές τράπεζες

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την Ε.Ε. καθορίζει την πορεία των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζει ο οίκος που διατηρεί ουδέτερη σύσταση. Τι αναμένει από την ΕΚΤ μετά τις αποφάσεις για ELA.

Goldman Sachs: Ουδέτερη για τις ελληνικές τράπεζες

Την ουδέτερη στάση της για τον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα διατηρεί η Goldman Sachs σε έκθεσή της στην οποία σημειώνει ότι η μεταβλητότητα στις μετοχές του κλάδου αναμένεται να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα και όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές. 

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι η αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών έχει ισχυρά θεμέλια και ότι τα προβλήματα ρευστότητας μπορούν να καλυφθούν από την ΕΚΤ εάν η Ελλάδα κρατήσει ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου με τους διεθνείς πιστωτές της και μείνει τελικά στην ευρωζώνη. Εαν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, ο οίκος εκτιμά ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου για τους τίτλους.

Ωστόσο, εάν τεθεί εν αμφιβόλω η στήριξη της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες ή εάν επιβληθούν περιορισμοί κεφαλαίων, αναμένεται να καταγραφούν νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.   

Όσον αφορά στην απόφαση για αύξηση του ορίου ρευστότητας ELA από την ΕΚΤ στα 65 δισ., τονίζει με βάση την ιστορική εμπειρία στην Ελλάδα και άλλες χώρες σε πρόγραμμα, η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει μια σχετικά γενναιόδωρη στάση όσον αφορά στη χρήση του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας. Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δεν προβλέπουν μονομερείς ενέργειες από την ΕΚΤ, η οποία, όπως σημειώνουν, αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με τις πολιτικές αποφάσεις από τα μέλη της ευρωζώνης. 

Σε σχέση με τις εκροές καταθέσεων, υπογραμμίζει ότι παραμένουν μια ανησυχητική εξέλιξη παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται, ενώ μια αποτυχία να λυθεί η τρέχουσα διαμάχη με την ΕΕ ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιδείνωση των τάσεων.  

O οίκος διατηρεί τιμή-στόχο στο 0,55 ευρώ για την Alpha Bank, στο 1,9 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, στο 1 ευρώ για την Εθνική και στο 0,2 ευρώ για τη Eurobank.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v