Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αναστέλλει τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών

Οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών τους τελευταίους μήνες υπήρξαν ιδιαίτερα ασταθείς, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας για την Ελλάδα, σημειώνει η HSBC. Τα δύο σενάρια, αναλόγως της έκβασης των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

HSBC: Αναστέλλει τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών

Σε αναστολή των αξιολογήσεων και των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών, ελλείψει σαφήνειας ως προς τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και το πρόγραμμα διάσωσης, προχώρησε η HSBC, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την HSBC, το σενάριο για τις ελληνικές τράπεζες είναι «δυαδικό» και εξαρτάται από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «πολύ ασταθή» επίδοση των ελληνικών τραπεζών τους τελευταίους μήνες, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας για τις οικονομικές και πολιτικές προοπτικές της χώρας.

Τα δύο σενάρια της HSBC είναι τα εξής:

-Επιτυγχάνεται συμφωνία: Η Ελλάδα συμφωνεί σε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης και στη συνέχεια ορίζει νέο πρόγραμμα με τους πιστωτές της. Αυτό θα καθυστερούσε για έναν ακόμα χρόνο την ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο οι τρέχουσες αποτιμήσεις τους θα προσέφεραν υψηλές αποδόσεις.

-Δεν επιτυγχάνεται συμφωνία: Το σενάριο αυτό είναι λιγότερο πιθανό, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί έναν μεγάλο παράγοντα ρίσκου, που η αγορά φαίνεται εν μέρει να προεξοφλεί. Η αρχική επίπτωση της μη επίτευξης συμφωνίας στις ελληνικές τράπεζες θα ήταν η απώλεια της πρόσβασης στον ELA, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v