Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ένα από τα πιο ελκυστικά growth stories λέει η Eurobank

Η Eurobank εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα είναι σε θέση να πληρώσει ειδικό μέρισμα έως και 1,7 ευρώ ανά μετοχή μέχρι το τέλος του 2016 και να εξακολουθήσει να διαθέτει λογικά επίπεδα ρευστού για τις δραστηριότητές του.

ΟΠΑΠ: Ένα από τα πιο ελκυστικά growth stories λέει η Eurobank

Οι βελτιώσεις στο Στοίχημα και η καλύτερη τιμολογιακή πολιτική, σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που προσφέρει το λανσάρισμα των VLTs, τον Ιούνιο φέτος, δημιουργούν μια ελκυστική επενδυτική περίπτωση για τον ΟΠΑΠ, σχολιάζει η Eurobank Equities, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 12,90 ευρώ και την σύσταση "Buy" για τον Οργανισμό.

Όπως επισημαίνει, ο ΟΠΑΠ είναι ένα από τα πιο ελκυστικά growth stories της Ελλάδα με διψήφιο μέσο όρο αύξησης των κερδών ανά μετοχή, ο οποίος στηρίζεται στα νέα προϊόντα gaming, στον ορθολογισμό του κόστος και στην μακροοικονομική ανάκαμψη,

Η απόφαση του ΣτΕ το 2014 που επικυρώνει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στον offline στοιχηματισμό ήρε ένα από τα βασικά ρίσκα στην επενδυτική περίπτωση του Οργανισμού, αυξάνοντας έτσι την ορατότητα για τις μεσοπρόθεσμες ταμειακές ροές.

Η Eurobank εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα είναι σε θέση να πληρώσει ειδικό μέρισμα έως και 1,7 ευρώ ανά μετοχή μέχρι το τέλος του 2016 (πέραν του κοινού συνολικού μερίσματος ανά μετοχή ύψους 1 ευρώ) και να εξακολουθήσει να διαθέτει λογικά επίπεδα ρευστού για τις δραστηριότητές του (50 εκατ. ευρώ). Αυτό αντιπροσωπεύει συνολική πιθανή απόδοση που ξεπερνά το 30% τα επόμενα δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται με discount μεγαλύτερο του 30% έναντι των βρετανικών εταιρειών, εν μέρει λόγω των αυξημένων risk premia της Ελλάδας και εν μέρει λόγω των φόβων για μια πιθανή αύξηση της φορολογίας στα παίγνια. Κατά την εκτίμηση της Eurobank, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγαλύτερο κίνητρο να πατάξει τον παράνομο τζόγο παρά να αυξήσει της νόμιμες δραστηριότητες, όπως φάνηκε από την προτεινόμενη νομοθεσία για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό που περιλαμβάνεται στην λίστα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, η Eurobank εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις μιας μικρής αύξησης της φορολογίας (π.χ. 5%) μέσω περικοπής κόστους και αναδιάρθρωσης στα αμοιβές των πρακτόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v