«Γρίφος» οι εισροές κεφαλαίων στις τράπεζες λόγω MSCI

Το εύρος των εκτιμήσεων για τις εισροές κεφαλαίων στους τίτλους Alpha Bank και Εurobank. H προεργασία που έχει γίνει από τους... επαγγελματίες διαμεσολαβητές. Πώς αναμένεται να επηρεαστούν οι υπόλοιποι τίτλοι που συμμετέχουν στους δείκτες MSCI.

«Γρίφος» οι εισροές κεφαλαίων στις τράπεζες λόγω MSCI

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, λόγω του μίνι rebalancing στους δείκτες MSCI.

Όπως προκύπτει από ενημέρωση που έχει κάνει η MSCI σε πελάτες της, η στάθμιση του free float του τίτλου της Alpha Bank αυξάνεται στο 0,90% από 0,35% και της Eurobank στο 0,85% από 0,60%.

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω αύξησης, οι δύο τίτλοι αναμένεται να έχουν εισροές κεφαλαίων, για το εύρος των οποίων, όμως, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις.

Για τη μεν Alpha, το εύρος των εκτιμήσεων από ξένους brokers κινείται μεταξύ 90 με 160 εκατ. δολάρια, για τη δε Eurobank, μεταξύ 60 με 130 εκατ. δολάρια.

Το ποιες από τις παραπάνω εκτιμήσεις θα επιβεβαιωθούν, θα φανεί σήμερα.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με εγχώριες χρηματιστηριακές, μικρό μόνο μέρος των αναδιαρθρώσεων έχει συντελεστεί.

Προς το παρόν, μετοχές Alpha και Eurobank έχουν φορτώσει οι... επαγγελματίες μεταπράτες. Τα facilitating funds, δηλαδή, που επιδιώκουν να πουλήσουν σήμερα με μικρό κέρδος στα κεφάλαια παθητικής διαχείρισης, που ακολουθούν τους δείκτες MSCI.

Με βάση τους όγκους που διενεργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, είναι πολύ πιθανόν οι διαμεσολαβητές να έχουν ήδη βρει για λογαριασμό των index truckers τις μετοχές Alpha και Eurobank που θα χρειαστούν.

Αν επιβεβαιωθεί η παραπάνω εκτίμηση, το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να κυνηγήσουν τιμές οι διαχειριστές των κεφαλαίων παθητικής διαχείρισης μειώνεται σημαντικά.

Μοιρασμένη είναι η αγορά για το αν αναμένονται εκροές στους υπόλοιπους τίτλους που συμμετέχουν στους δείκτες MSCI.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εκροές θα είναι αμελητέες καθώς η αύξηση της στάθμισης των δύο τραπεζικών τίτλων δεν οδηγεί σε ισόποση μείωση για τους υπόλοιπους οκτώ.

Οι χρηματιστές, όμως, εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η πίεση που δέχονται τα εμποροβιομηχανικά blue chips. Μένει να φανεί ποιοι θα δικαιωθούν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v