Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίτσης: Καμία σχέση με ελληνικές ΑΧΕ το κύκλωμα που εξαπατούσε επενδυτές

Ουδεμία σχέση με εγχώριες χρηματιστηριακές έχει το κύκλωμα που εξαπατούσε επενδυτες, τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ. Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα. Ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ το ύψος της απάτης.

Κυρίτσης: Καμία σχέση με ελληνικές ΑΧΕ το κύκλωμα που εξαπατούσε επενδυτές

Το κύκλωμα που εξαπατούσε τους επενδυτές δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο των χρηματιστηριακών εταιριών της Ελλάδας, δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Σπύρος Κυρίτσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς.

Οπως μετέδωσε χθες το Euro2day.gr, το κύκλωμα, μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων-funds και χρησιμοποιώντας offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσε επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και από την Ελλάδα, δίνοντας υποσχέσεις για μεγάλα κέρδη και αποδόσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, συνελήφθησαν με εντάλματα τα πέντε αρχηγικά μέλη και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 25 επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, ενώ πρωταγωνιστής της απάτης φέρεται ένας άλλος Έλληνας, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι αποκαλύψεις θα φέρουν καταιγίδα, ενώ αφορούν μεταξύ άλλων και «παράγοντες» των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v