Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγωγές νέων μετοχών ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ

Την εισαγωγή των νέων μετοχών των εταιριών Πραξιτέλειο, J&P Avax, Imako, Alpha Bank και Marfin Egnatia Bank ενέκρινε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εισαγωγές νέων μετοχών ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ
Την εισαγωγή των νέων μετοχών των εταιριών Πραξιτέλειο, J&P Avax, Imako, Alpha Bank και Marfin Egnatia Bank ενέκρινε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

• της συμπληρωματικής σειράς των 10.611.541 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και 1.451.520 νέων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ”ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Επίσης ενέκρινε την επαναδιαπραγμάτευση του συνόλου των 23.875.967 κοινών και 3.265.920 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της ίδιας εταιρίας και την ένταξή τους στην κατηγορία ”επιτήρησης”.

Ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας ορίστηκε η 9η Νοεμβρίου 2007. Η τιμή έναρξης επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας προσδιορίστηκε από το Σύμβουλο και ορίστηκε σε €0,72 ανά κοινή ονομαστική μετοχή και σε €0,65 ανά προνομιούχο ονομαστική μετοχή της εταιρίας.

* των 4.454.850 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 2η Νοεμβρίου 2007.

• των 6.785.048 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ Α.Ε. Μ.Μ.Ε.”, που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από €0,64 σε €0,32 (split μετοχών) με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας. Η αναλογία ήταν 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 2ης Νοεμβρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 12η Νοεμβρίου 2007.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για: α) την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ίδιας εταιρίας, από €0,32 σε €0,47 και αντίστροφα, που προηγήθηκε του split και β) τη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας, από €0,32 σε €0,64, που προηγήθηκε του split.

• των 2.766.385 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Δ.Σ., στελέχη της τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 2η Νοεμβρίου 2007.

• των 1.400 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, της εταιρίας ”MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 5η Νοεμβρίου 2007.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώθηκε για:

• την ισόποση μείωση και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”SATO A.E.”. Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει €0,90. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής ορίστηκε η 5η Νοεμβρίου 2007,

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε.”, σχετικά με την εξαγορά των μη εισηγμένων εταιριών ”FLYER INTERNATIONAL S.A.” και ”RICHMOND BET-TRADE S.A.” και την επέκταση της δραστηριότητάς της,

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ Α.Ε. Μ.Μ.Ε.”, σχετικά με την εξαγορά της μη εισηγμένης εταιρίας ”ΡΑΔΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.”.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδέχθηκε τις αιτήσεις:

• των ”ΤΡΑΠΕΖΑ MILLENIUM BANK A.E.”, ”EUROCORP A.E.Π.Ε.Υ.”, ”EUROXX A.X.E.Π.Ε.Υ.”, ”ARTION Α.X.Ε.Π.Ε.Υ.” EFG TELESIS Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ. και ”KANTOR ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.” για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α., και

• της εταιρίας – Μέλους του ΧΑ ”MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” για την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”Α.ΚΑΛΠΙΝΗΣ - Ν.ΣΙΜΟΣ ΑΕΒΕ” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v