Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδο 17,4% για 14 μετοχές βλέπει η Piraeus Sec.

Νέες τιμές-στόχοι για ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και Autohellas δίνει η χρηματιστηριακή στην έκθεση στρατηγικής της για το ΧΑ. Ποιες μετοχές βάζει στο μικροσκόπιο, για ποιους τίτλους επανεξετάζει τη στάση της. Οι κορυφαίες επιλογές και οι εκτιμήσεις για το ΧΑ.

Ανοδο 17,4% για 14 μετοχές βλέπει η Piraeus Sec.

Περιθώριο ανόδου 17,4% για τις μετοχές που καλύπτει βλέπει η Piraeus Securities, όπως αναφέρει σε έκθεσή της στην οποία προχωρά σε αλλαγές στις μετοχές που καλύπτει.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ελληνική αγορά έχει υποαποδώσει έναντι των αναδυόμενων αγορών το 2016. Ωστόσο, η απόδοσή της ευθυγραμμίζεται με τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Οι κορυφαίες επιλογές της είναι οι μετοχές των Motor Oil, OTE, Folli Follie και Jumbo.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι προσθέτει τρεις μετοχές σε αυτές που καλύπτει, τους τίτλους των Τιτάν (με στόχο τα 22 ευρώ), Μυτιληναίου (στόχος στα 6,5 ευρώ) και Μέτκα (με στόχο τα 8,3 ευρώ).

Επίσης:

-Αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 9,4 ευρώ, καθώς βελτιώνει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του οργανισμού λόγω των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών μείωσης κόστους.

-Μειώνει την τιμή-στόχο για τον τίτλο της ΕΧΑΕ στα 4,2 από 4,7 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «neutral» για τη μετοχή, λόγω μειωμένων τζίρων στο ΧΑ μέχρι στιγμής στο έτος.

-Αυξάνει τις εκτιμήσεις της για την Autohellas κατά περίπου 23%, μετά τα θετικά αποτελέσματα στο Q2 και τις προσδοκίες για ισχυρό δεύτερο τρίμηνο. Η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 12,3 από 10 ευρώ ενώ η σύσταση παραμένει neutral.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι επανεξετάζει την περίπτωση της Aegean μετά τα ισχνά μεγέθη στο Q2. Εκτιμά ότι θα προχωρήσει σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει το συνολικό περιθώριο ανόδου για τις μετοχές που καλύπτει, το οποίο διαμορφώνεται στην παρούσα φάση στο 17,4%.

Οσον αφορά στις 14 μετοχές που καλύπτει, υπογραμμίζει ότι διαπραγματεύονται λίγο κάτω από τους μακροχρόνιους μέσους όρους από πλευράς Ρ/Ε και EV/EBITDA.

Οπως αναφέρει η Piraeus Securities, η αγορά παραμένει προσηλωμένη στα μακροοικονομικά στοιχεία και στις επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου. Οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές των μετοχών είναι σχεδόν αμετάβλητες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ εξαιρουμένων των τραπεζών, η αγορά κινείται 19% υψηλότερα στην ίδια περίοδο, κυρίως λόγω της ανοδικής κίνησης μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v