Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dresdner: Νέες τιμές για ΕΤΕ, Alpha-”Buy” για EFG

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Εθνική Τράπεζα, στα 60 ευρώ ανά μετοχή από 52 ευρώ προηγουμένως, και για την Alpha Bank, στα 30,5 ευρώ από 29 ευρώ προηγουμένως, και σε ανοδική αναθεώρηση της σύστασης για Eurobank σε ”buy”, προχωρεί με έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες η Dresdner Kleinwort (16/1).

Dresdner: Νέες τιμές για ΕΤΕ, Alpha-”Buy” για EFG
Νέες τιμές στόχους για δύο ελληνικές τράπεζες αλλά και νέα, υψηλότερη σύσταση για άλλη μία περιέχει έκθεση της Dresdner Kleinwort με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου.

Με υπότιτλο ”Τα παιδιά του Κρόνου”, ο οίκος αναφέρει πως μπορεί να υπάρξουν και άλλες βραχυπρόθεσμες αδυναμίες σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, αλλά ότι μεσοπρόθεσμα διατηρεί ισχυρό ”overweight” για τα ελληνικά ιδρύματα.

Ο οίκος, φωτογραφίζοντας τις Eurobank, Εθνική και Alpha, αναφέρει ότι εξακολουθεί να προτιμά μετοχές υψηλής ανάπτυξης που ενσωματώνουν και την προοπτική των αναδυόμενων αγορών και που η πιστωτική κρίση δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη τους.

Ο οίκος με την έκθεσή του προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Εθνική Τράπεζα, στα 60 ευρώ ανά μετοχή από 52 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank, στα 30,5 ευρώ από 29 ευρώ προηγουμένως, ενώ αναπροσαρμόζει και την τιμή στόχο για την Eurobank στα 27,5 ευρώ (από 28 ευρώ).

Για τη Eurobank η σύσταση αναβαθμίζεται σε ”buy”, ενώ για τις άλλες δύο η σύσταση αγοράς διατηρείται.

Αναλυτικότερα, για την Εθνική η Dresdner αναφέρει πως παραμένει το Top Pick της, τονίζοντας ότι η υπερβάλλουσα καταθετική της βάση καθίσταται ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο τρέχον περιβάλλον.

Με τις νέες μειώσεις επιτοκίων στην Τουρκία να βελτιώνουν το δανεισμό και άλλη μια χρονιά ευοίωνων προβλέψεων για την ελληνική προοπτική, η Εθνική χαρακτηρίζεται μία από τις ”βασικές ιδέες αγοράς” σε ολόκληρη την Ευρώπη.



Εντυπωσιακό χαρακτηρίζει το business plan της Alpha Bank ο οίκος, επισημαίνοντας ότι φαίνεται ίσως ελαφρά φιλόδοξο. Συνολικά για την τράπεζα, η Dresdner δηλώνει ότι ”μοιάζει πολύ φθηνή” από τη σκοπιά των θεμελιωδών μεγεθών, αλλά και ότι θα μπορούσε να εμπλακεί σε παιχνίδι εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Για την Eurobank, ο διεθνής οίκος τονίζει ότι αν και βλέπει λόγους για την υποαπόδοση της μετοχής (έκθεση στη Ρουμανία, περισσότερο wholesale funding), εκτιμά πως η αντίδραση είναι ”υπερβολική”.

Η Dresdner σημειώνει πως εξακολουθεί να διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2007, λόγω των εξαγορών που περιλαμβάνονται σε αυτό, όμως ”της αρέσει” το επιχειρησιακό μοντέλο ενώ η μετοχή της τράπεζας αρχίζει να της φαίνεται φθηνή. Παράλληλα, τονίζει ότι η τράπεζα εξακολουθεί να είναι ”υψηλής ποιότητας”.

Αναφορικά με την έκθεση της τράπεζας στη Ρουμανία, η Dresdner εκτιμά πως αν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας, στην χειρότερη περίπτωση θα υπάρξει μείωση 5% της κερδοφορίας της Eurobank, ποσοστό το οποίο θα μπορούσε πολύ εύκολα να ”αναπληρωθεί” από τις δραστηριότητες της τράπεζας σε άλλες περιοχές της ΝΑ Ευρώπης.

Για το θέμα των χρηματοδοτήσεων, ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως η σχέση δανείων/καταθέσεων είναι η υψηλότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο μια λεπτομερής εξέταση στην δομή των χρηματοδοτήσεων δείχνει ότι δεν αποτελεί σημαντική πηγή ανησυχίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v