Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman Brothers: Περικόπτει την τιμή στόχο για ΟΤΕ

Στα 16,70 ευρώ περικόπτει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ η Lehman Brothers σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 18,10 ευρώ, ενώ επαναδιατυπώνει το χαρακτηρισμό overweight για την εταιρία, σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου.

Lehman Brothers: Περικόπτει την τιμή στόχο για ΟΤΕ
Στα 16,70 ευρώ κατεβάζει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Lehman Brothers στην έκθεσή της με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 18,10 ευρώ, ενώ διατηρεί το χαρακτηρισμό overweight.

Η Lehman Brothers στην έκθεσή της αναφέρει πως η υποχώρηση της τιμής του ΟΤΕ στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την επέκτασή της στα Βαλκάνια, αλλά και τον ανταγωνισμό στο δεύτερο τρίμηνο, εμφανίζεται υπερβολική.

Επιπλέον, η Lehman Brothers αναφέρει πως η ελληνική εταιρία διαθέτει ακόμη τη δυνατότητα μιας αναπάντεχης ανάκαμψης, μέσω της μείωσης των κεφαλαιακών δαπανών.

Το κόστος της αποχώρησης από τη RomTelecom είναι σχετικά χαμηλό για τον ΟΤΕ, σχολιάζει η Lehman Brothers, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες για τον υψηλό ανταγωνισμό στη σταθερή τηλεφωνία το δεύτερο τρίμηνο είναι υπερβολικές.

Ο επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι η δυνατότητα επαναγοράς μετοχών, θα μπορούσε να βοηθήσει τον ΟΤΕ ώστε να ελέγχει την πορεία της μετοχής σε μια σχετικά αδύναμη αγορά.

Η Lehman Brothers εκτιμά ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη RomTelecom ειδικότερα και την επενδυτική στρατηγική στα Βαλκάνια γενικότερα είναι υπερβολικές.

Για τον επενδυτικό οίκο, τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώνει την προσοχή της είναι ότι υπάρχει έλλειψη νέων δυνατοτήτων στην περιοχή, τώρα που έχει αποκλειστεί η βουλγαρική αγορά σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και ότι οι απώλειες από πιθανή έξοδο του ΟΤΕ από τη Ρουμανία, θα ανέλθουν το πολύ στα 100 εκατ. ευρώ.

Οι κύριες ανησυχίες της Lehman Brothers επικεντρώνονται στις κεφαλαιακές δαπάνες, καθώς και στις σχέσεις μεταξύ του ΟΤΕ και της εταιρίας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Intracom, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Το στοιχείο αυτό μπορεί να επιβραδύνει τις προσπάθειες για μείωση των κεφαλαιακών δαπανών, χωρίς ωστόσο να εμποδίζει την πορεία της εταιρίας σε αναλογία με αυτή των υπολοίπων εταιριών του κλάδου. Πιθανή θεωρεί εξάλλου η Lehman Brothers την αγορά μέρους του μεριδίου συμμετοχής στην Telenor στην Cosmote.

Η Lehman Brothers σχολιάζει στην έκθεσή της πως ”προτιμά” την αποχώρηση του ΟΤΕ από τη RomTelecom. Ωστόσο, προσθέτει ότι αναγνωρίζει πως κάτι τέτοιο έχει ελάχιστες πιθανότητες, κυρίως εξαιτίας πολιτικών περιορισμών, καθώς και το γεγονός η Intracom είναι ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές της RomTelecom.

Η επενδυτική εταιρία συνεχίζει πως ο ΟΤΕ έχει δηλώσει πως θεωρεί πιθανή την αποχώρησή του από την Armentel. Καθώς μια τέτοια κίνηση είναι αρκετά λογική για την ελληνική εταιρία που θέλει να αποσχίσει από το ενεργητικό της μη επικερδείς μονάδες, το ερώτημα είναι ”σε ποιον”. Το στοιχείο μάλιστα αυτό, καταλήγει η Lehman Brothers, ενισχύει και τις απόψεις της αγοράς για τις επενδύσεις στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο