Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν UBS και Morgan Stanley τα αποτελέσματα του ΟΤΕ

Ρουμανία και Αλβανία πρόκληση για τον ΟΤΕ. Θετική η επίδραση της αυξημένης χρήσης VDSL και της μείωσης στις χρεώσεις roaming. Προβληματισμός για την επίπτωση στις αυξήσεις φόρων στην Ελλάδα.

Πώς είδαν UBS και Morgan Stanley τα αποτελέσματα του ΟΤΕ

Καλές οι επιδόσεις του ΟΤΕ στην Ελλάδα, όμως Ρουμανία και Αλβανία αποτελούν πρόκληση, σχολιάζουν UBS και Morgan Stanley, αναφερόμενες στα αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός.

Οι καλές επιδόσεις του ΟΤΕ στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα της κινητής, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, αντιστάθμισαν εν μέρει τις πιέσεις που δέχθηκε ο Οργανισμός από τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας σε Ρουμανία και Αλβανία, σχολιάζει η UBS, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή στόχο των 11,2 ευρώ και την σύσταση “buy” για τον Οργανισμό.

Ο ΟΤΕ αναμένει σταδιακή βελτίωση το β’ εξάμηνο, με τη στήριξη της αυξημένης χρήσης VDSL και των μειώσεων στις χρεώσεις roaming, που θα οδηγήσουν σε αύξηση της χρήσης από επισκέπτες στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο, κάτι που θεωρείται θετικό. Ωστόσο, οι επιδόσεις στη Ρουμανία και την Αλβανία παραμένουν πρόκληση.

Ο ΟΤΕ διατήρησε το guidance για φέτος.

Όπως αναφέρει η UBS, οι μετοχές του ΟΤΕ έχουν υπεραποδώσει το β’ τρίμηνο, με στήριξη από την άμβλυνση της μακροοικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα. θεωρεί πως οι Ελληνικές επιδόσεις είναι υγιείς, με στήριξη από τις τάσεις προς την σύγκλιση και την αυξημένη διείσδυση.

Από την πλευρά της, η Morgan Stanley σημειώνει πως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της, διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 13 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “overweight”.

Όπως αναφέρει, η διοίκηση του Οργανισμού επανέλαβε το outlook για το 2017, δείχνοντας πως θα υπάρξουν παρόμοιες τάσεις για το υπόλοιπο του έτους, καθώς και προκλήσεις στις δραστηριότητες στη Ρουμανία και την Αλβανία.

Η Morgan Stanley θεωρεί πως η μετοχή του ΟΤΕ είναι φθηνότερη απ’ ότι φαίνεται, ενώ εκτιμά πως ρίσκο αποτελούν η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην Ευρώπη γενικότερα, καθώς και το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερη του αναμενόμενου αρνητική επίπτωση στη ζήτηση από τα νέα μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, φόρου στα έσοδα των τηλεπικοινωνιών κλπ). Από την άλλη πλευρά, πιο σταθερά μακροοικονομικά στοιχεία με βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος, μεγαλύτερη χρήση TV/VDSL και μια χαμηλότερη επίπτωση από τους νέους φόρους, μπορεί να αυξήσουν την αξία της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v