Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αύξηση 6,5% στα προσαρμοσμένα κέρδη β' τριμήνου

Στα 40,8 εκατ. τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο. Ικανοποιητικές οι επιδόσεις του ΟΤΕ, σύμφωνα με τον Μ. Τσαμάζ. Οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες.

ΟΤΕ: Αύξηση 6,5% στα προσαρμοσμένα κέρδη β τριμήνου

Αύξηση των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 6,5% ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο του 2017 ο ΟΤΕ, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 40,8 εκατ. ευρώ, από 38,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. 

Τα προσαρμοσμένα EBITDA ήταν αυξημένα κατά 1% στα 313,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 1,7% στα 938,8 εκατ. ευρώ. 

Σε επίπεδο εξαμήνου, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,3% στα 79 εκατ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα EBITDA μειώθηκαν κατά 0,4% στα 618 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών κατά 0,8% στα 1,867 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Β’ τριμήνου 2017, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OTE κ. Mιχάλης Τσαμάζ ανέφερε: «Οι επιδόσεις του Ομίλου OTE το Β' τρίμηνο ήταν ικανοποιητικές. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, μετά από πέντε χρόνια πτώσης, πετύχαμε αύξηση του EBITDA. Τα έσοδα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκαν, καθώς προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες, αποδοτικές λύσεις για τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες. Δυνατές ήταν οι επιδόσεις μας και ως προς τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, κυρίως τις VDSL, χάρη στην εκτεταμένη κάλυψη του δικτύου μας. Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής στην Ελλάδα επέστρεψαν σε ρυθμούς ανάπτυξης, ανακόπτοντας την πολυετή πτωτική τάση. Στη Ρουμανία, η επιτυχία των συνδυαστικών υπηρεσιών προσέφερε στήριξη στις επιδόσεις της σταθερής. Η πρόοδος που σημειώνουμε στα έσοδα συνοδεύεται από τη διαρκή επανεξέταση κάθε γραμμής κόστους, καθώς η μείωση των εξόδων αποτελεί προϋπόθεση για να μετατρέψουμε τα έσοδα σε ενισχυμένο EBITDA και ταμειακές ροές, απαραίτητες για να συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε δυναμικά σε λύσεις για την κάλυψη των αναγκών του πελάτη και για μελλοντική ανάπτυξη. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, το ποσοστό των εσόδων που επανεπενδύσαμε σε δίκτυα και περιεχόμενο τηλεόρασης αυξήθηκε σημαντικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση, καθώς η Ελλάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης».

Προοπτικές

Ο OTE αναμένει ότι οι τάσεις του πρώτου εξαμήνου θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες για το υπόλοιπο του έτους. Η ζήτηση ευρυζωνικών υπηρεσιών, ιδίως υψηλών ταχυτήτων, αναμένεται να ενισχυθεί, κυρίως λόγω της εκτεταμένης κάλυψης του δικτύου VDSL. Αντίθετα, οι πελάτες μόνο υπηρεσιών φωνής αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω, ενώ προβλέπεται να συνεχιστεί η αύξηση της χρήσης και των εσόδων από δεδομένα κινητής. Στη Ρουμανία και την Αλβανία, ο Όμιλος θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Ο Όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει σημαντικά σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και περιεχόμενο, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών του σε όλες τις αγορές. Ο OTE διατηρεί την εκτίμηση για το 2017, αναμένοντας ότι οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν περίπου σε €250 εκατ., αντικατοπτρίζοντας την αύξηση των επενδύσεων σε πάνω από €700 εκατ., καθώς και τις έκτακτες φορολογικές εκροές.

***Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΟTE επισυνάπτονται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v