Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood & Co: Στα 10,15 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για εντυπωσιακή "μεταμόρφωση" των ΕΛΠΕ τα τελευταία χρόνια. Μεγάλοι καταλύτες η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση των ίδιων των ΕΛΠΕ. Στα 22,8 ευρώ μειώνει την τιμή για την Motor Oil, διατηρώντας τη σύσταση "buy".

Wood & Co: Στα 10,15 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τα ΕΛΠΕ στα 10,15 ευρώ ανά μετοχή και αναβάθμιση της σύσταση σε «buy» από «hold» και μείωση της τιμής-στόχου για την Motor Oil στα 22,8 ευρώ από 24,14 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση «buy», προχώρησε η Wood & Company σε έκθεσή της στις 28 Φεβρουαρίου για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης.

Για τα ΕΛΠΕ, αναφέρει πως «οι τύχες» της εταιρείας έχουν βιώσει μια εντυπωσιακή «μεταμόρφωση» τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η εταιρεία έχει επωφεληθεί σημαντικά από τα ισχυρά περιθώρια διύλισης.

Θεωρεί ως μεγάλους καταλύτες για τη συνέχεια την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς και την τελική, πλήρη ιδιωτικοποίηση της ίδιας της εταιρείας πιθανότατα, που θα πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμα όμως παραμένει αβέβαιη.

Σημειώνει πως ως μερικώς κρατική εταιρεία προς πώληση, τα ΕΛΠΕ έχουν μεγαλύτερη μόχλευση με βάση το κλίμα στην Ελλάδα απ ‘ότι η Motor Oil.

Παράλληλα, αναμένει περιθώριο ανόδου από τις βελτιώσεις στα περιθώρια διύλισης και την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

Για την Motor Oil, η Wood & Company αναφέρει πως, καθώς φαίνεται πως επιστρέφει η ανάπτυξη και αυξάνεται η ζήτηση, η αγορά προϊόντων διύλισης αναμένεται να αναπτυχθεί το 2018, επιτρέποντας την πώληση των αυξανόμενων όγκων στην εγχώρια αγορά. Η εταιρεία επενδύει στα logistics, για να ενισχύσει τις εγχώριες δραστηριότητές της, καθώς και σε μικρά projects στον τομέα της διύλισης για τη βελτίωση των τεχνικών δυνατοτήτων της. Μπορεί να ακολουθήσει κάποια μεγάλη επέκταση, για την οποία η Motor Oil έχει αγοράσει την απαιτούμενη γη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v