Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Μεγάλη ανάπτυξη την επόμενη 5ετία βλέπει η VRS

Στα 8,97 ευρώ βλέπει η VRS τη «δίκαιη αξία» για τη μετοχή της Σαράντης. Αναμένει μέση ετήσια αύξηση των πωλήσεων κατά 8% και των κερδών ανά μετοχή κατά 11%.

Σαράντης: Μεγάλη ανάπτυξη την επόμενη 5ετία βλέπει η VRS

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της VRS, τα θεμελιώδη μεγέθη του Ομίλου ΣΑΡΑΝΤΗΣ αναμένονται να διευρυνθούν με σημαντικούς ρυθμούς την επόμενη 5ετία λόγω της διαρκούς στρατηγικής του Ομίλου να επεκτείνει γεωγραφικά τα μερίδια αγοράς του τόσο μέσω συνεργασιών όσο και μέσω εξαγορών εταιριών.

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου παραμένει σταθερά ισχυρό καθώς βασίζεται σε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά FMCG (Fast-Moving Consumer Goods). Ταυτόχρονα ο Όμιλος διαθέτει 4 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παράγοντας το 75% των προϊόντων που διαθέτει, και διαθέτει έντονα εξωστρεφές προφίλ δραστηριοποίησης με ισχυρή παρουσία στις σημαντικότερες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Βάσει των σχετικών εκτιμήσεων του ανεξάρτητου οίκου έρευνας και ανάλυσης VRS, στην επόμενη 5ετία 2017-2022, ο Όμιλος ΣΑΡΑΝΤΗΣ αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις του με μέσο ρυθμό της τάξεως του 8% και να βελτιώσει τα περιθώρια κερδοφορίας του πετυχαίνοντας μέση ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 11% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS).

Βάσει των προβλέψεων για τα μεγέθη του Ομίλου κατά το έτος 2018, η μετοχή της ΣΑΡΑΝΤΗΣ διαπραγματεύεται με δείκτες αποτίμησης P/E 15,3x, P/BV 2,2x και EV/EBITDA 10,4x. Η αποτίμηση του Ομίλου υποδηλώνει σημαντικό περιθώριο ανόδου για την τιμή της μετοχής από τα τρέχοντα επίπεδα, με τη δίκαιη αξία να εκτιμάται σε 8,97 ευρώ, σύμφωνα με τον VRS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v