Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα η ΓΣ και Ετήσια Σύνοδος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων

Η φετινή διοργάνωση, η οποία φιλοξενείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, θα συγκεντρώσει 300 συμμετέχοντες για την Ετήσια Σύνοδο της WFE, ενώ περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα 14 ομιλιών και πάνελ που θα είναι ανοιχτό και σε μη Μέλη της WFE.

Στην Αθήνα η ΓΣ και Ετήσια Σύνοδος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χρηματιστηρίων («WFE») και το Χρηματιστήριο Αθηνών, χτύπησαν σήμερα το παραδοσιακό καμπανάκι του Χρηματιστηρίου για να σηματοδοτήσουν την επίσημη έναρξη της Γενικής Συνέλευσης και της Ετήσιας Συνόδου της WFE η οποία θα πραγματοποιηθεί 2-4 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία φιλοξενείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, θα συγκεντρώσει 300 συμμετέχοντες για την Ετήσια Σύνοδο της WFE, ενώ περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα 14 ομιλιών και πάνελ που θα είναι ανοιχτό και σε μη Μέλη της WFE. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις της Επιτροπής Εργασίας, του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι εργασίες της 58ης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας που απευθύνονται μόνο στα Μέλη της WFE.

Στους Oμιλητές του διήμερου ανοιχτού Συνεδρίου περιλαμβάνονται: Οι κ.κ. Steven Maijoor, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA), Chris Leslie, Μέλος του Κοινοβουλίου του Εργατικού και Συνεργατικού Κόμματος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Tajinder Singh, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO), Masamichi Kono, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) και η κα Samara Cohen, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Επικεφαλής της iShares Global Markets, BlackRock.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν «Συζητήσεις - συνεντεύξεις» ανάμεσα στις κυρίες Arunma Oteh, Ταμία της Παγκόσμιας Τράπεζας, και της Nandini Sukumar, Διευθύνουσας Συμβούλου της WFE καθώς και μεταξύ των κ.κ. William Coen, Γενικού Γραμματέα της Επιτροπής της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) και  του Edward Tilly Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Cboe Global Markets.

Η κα Nandini Sukumar, Διευθύνουσα Σύμβουλος της WFE δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της WFE το Χρηματιστήριο Αθηνών για το ζεστό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία του, με την ευκαιρία της συγκέντρωσης των επικεφαλής του κλάδου των Χρηματιστηρίων και των Κεντρικών Αντισυμβαλλομένων σε αυτή την ιστορική πόλη για την 58η Γενική Συνέλευση και Ετήσια Σύνοδο της WFE. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, θα προσεγγίσουμε όχι μόνο τα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τον κλάδο των κεντρικών υποδομών της κεφαλαιαγοράς, αλλά και τον κόσμο γενικότερα, όπως είναι το Brexit και η βιωσιμότητα.  Ένα τμήμα των συζητήσεων θα επικεντρωθεί επίσης στον κρίσιμο ρόλο των αγορών στην προώθηση της ανανέωσής τους.  Η παρουσία μας στην Ελλάδα σε αυτή τη χρονική συγκυρία μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ταυτόχρονα με την ανασκόπηση των μεταρρυθμίσεων της τελευταίας δεκαετίας από την έναρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης, προσβλέπουμε ταυτόχρονα σε ένα μέλλον ανανέωσης».

Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε: «Η φιλοξενία της 58ης Γενικής Συνέλευσης και Ετήσιας Συνόδου της WFE στην Αθήνα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Εκ μέρους ολόκληρου του Ομίλου θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της WFE που επέλεξε την Ελλάδα για τη φετινή διοργάνωση και εκ μέρους της οργανωτικής ομάδας ευχαριστώ τα στελέχη της WFE για την άψογη συνεργασία σε αυτή την κοινή προσπάθεια.  Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον της χώρας μας, αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο εγχώριο οικοσύστημα  ενημέρωση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους διακεκριμένους ομιλητές μας αναφορικά με τον κρίσιμο ρόλο των κεφαλαιαγορών εντός ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, η συνάντηση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να ανταλλάξουμε ιδέες και εμπειρίες με τους συναδέλφους μας σε θέματα όπως η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των κεφαλαιαγορών καθώς και τρόπους για την ενίσχυση του ρόλου μας για τη διασφάλιση της διαφάνειας, της εταιρικής διακυβέρνησης και της βιώσιμης ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v