Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία και Κίνα προβληματίζουν τις αγορές

Η αβεβαιότητα για τον εμπορικό πόλεμο της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, αλλά και οι διαμάχες της Ρώμης με τις Βρυξέλλες, τα κυρίαρχα θέματα στις διεθνείς αγορές.

Ιταλία και Κίνα προβληματίζουν τις αγορές

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν κυρίως εχθές, λόγω των διαφωνιών που διατυπώθηκαν μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ σχετικά με το εμπόριο και μεταξύ της Ιταλίας και της ΕΕ όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική. Το δολάριο των ΗΠΑ ενισχύθηκε έναντι των περισσότερων κυριότερων νομισμάτων, εκτός από το γιεν και το δολάριο της Αυστραλίας, ενώ το πετρέλαιο και ο χρυσός έπεσαν. Η αμερικανική αγορά ομολόγων έκλεισε λόγω των διακοπών της ημέρας Columbus.

Με τις χρηματοπιστωτικές αγορές της Κίνας να επιστρέφουν από εβδομάδα διακοπών οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παρέμειναν στην εμπορική αβεβαιότητα. Ωστόσο, δεδομένης της προοπτικής της πολιτικής υποστήριξης και της ελκυστικής αποτίμησης, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές προτιμούν να διατηρούν την έκθεση σε κινεζικές μετοχές. Αυτό θα πρέπει να αποφέρει καρπούς με τη μορφή ριμπάουντ αργότερα μέσα στο έτος και, συνεπώς, επαναλαμβάνουμε την άποψη για τις κινέζικες μετοχές.

Τα βραζιλιάνικα κεφάλαια σημείωσαν άνοδο μια μέρα μετά την πετυχημένη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών,για τον φιλο-επενδυτή Τζέιρ Μπολσονάρο. Ο ακροδεξιός πρώην στρατηγός εξασφάλισε το 46,2% των ψήφων, με τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργαζομένων Fernando Haddad, να κερδίζει το 29,1%. Οι δύο υποψήφιοι αναμένουν τις εκλογές στις 28 Οκτωβρίου. O δείκτης χρηματιστηριακής αγοράςIbovespa, αυξήθηκε κατά 5%, ενώ το βραζιλιάνικο real ενισχύθηκε σε υψηλό δύο μηνών.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v