Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Τα tweets που ταράζουν τις αγορές

Η χρηματιστηριακή εξακολουθεί να πιστεύει ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο θα καταλήξουν σε συμφωνία, αν και το χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να καθυστερήσει.

Nuntius: Τα tweets που ταράζουν τις αγορές

Οι μετοχές ανά τον κόσμο υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω ανησυχιών για χειροτέρευση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, ανέφερε απροσδόκητα ότι θα μπορούσε να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων στο 25%, από 10%. Είπε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλλουν δασμούς 25% σε επιπρόσθετα κινεζικά αγαθά αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ωφελήθηκαν εν μέρει φέτος από τις προσδοκίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία, ωστόσο τέτοιου είδους δηλώσεις κάνουν τους επενδυτές λιγότερο αισιόδοξους για ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν πτώση, με τον δείκτη Shanghai Composite μειωμένο κατά 5,6%, ενώ δείκτης Composite της Shenzhen αποδυναμώθηκε κατά 7,4%. Οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ έκλεισαν επίσης χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας VIX ενισχύθηκε.

Κατά την άποψή μας, φαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υψώσει τείχη ενόψει του τελικού γύρου συνομιλιών της Κίνας και των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. Αν και η αβεβαιότητα ενδέχεται να βλάψει βραχυπρόθεσμα την επενδυτική διάθεση - όπως διαπιστώσαμε τη Δευτέρα - εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η βασική ιδέα (70% πιθανότητα) είναι ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία, αν και το χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να καθυστερήσει.

Παράλληλα με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα θα παρακολουθούν την ανακοίνωση αρκετών δεδομένων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, για να επιβεβαιώσουν ότι η οικονομική δραστηριότητα όντως ανακάμπτει.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com ( forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα )
key4trade.com ( CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers ( διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία )

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v