Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Η επιρροή των δασμών στις αγορές

Τα τελευταία στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission δείχνουν ότι οι κερδοσκοπικές βραχυπρόθεσμες θέσεις σε συμβόλαια VIX ήταν κοντά σε υψηλό δύο ετών.

Nuntius: Η επιρροή των δασμών στις αγορές

Οι διεθνείς αγορές υποχώρησαν τη νύχτα καθώς η αβεβαιότητα για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνέχισε να επηρεάζει την επενδυτική διάθεση, παρά τις ειδήσεις ότι ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Κίνας, Liu He, θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,8%, ο S&P 500 1,7% και ο NASDAQ 2%. Νωρίτερα, ο δείκτης STOXX Europe 600 υποχώρησε κατά 1,4%, μετά την περικοπή της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το 2019, από 1,3% σε 1,2%.

Η ενίσχυση της αβεβαιότητας αντανακλάται και σε άλλους δείκτες, με τον δείκτη μεταβλητότητας (VIX), ο οποίος μετρά τις αναμενόμενες βραχυπρόθεσμες μεταβολές των μετοχών, να σημειώνει το μεγαλύτερο ημερίσιο κέρδος από τις 24 Δεκεμβρίου. Τα τελευταία στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission δείχνουν επίσης ότι οι κερδοσκοπικές βραχυπρόθεσμες θέσεις σε συμβόλαια VIX ήταν κοντά σε υψηλό δύο ετών. Επίσης, η πτώση των αποδόσεων του αμερικανικού ομολόγου και η άνοδος του γεν (JPY) δείχνουν ότι οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε εχθές ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Liu He θα περάσει δύο ημέρες στην Ουάσινγκτον (Πέμπτη και Παρασκευή), σε αντίθεση με τις τρεις ημέρες που είχαν προγραμματιστεί πριν ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοινώσει την αύξηση δασμών σε κινεζικά προϊόντα, που θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, πιθανόν σε έναν ελαφρώς μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα. Πιστεύουμε, ακόμα. ότι η Κίνα έχει ισχυρό κίνητρο για να επιτύχει μια συμφωνία, δεδομένης της απότομης πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ασία στα τέλη του 2018, παρόλο που η απειλή των δασμών ήταν τότε περισσότερο ήπια από ό, τι είναι σήμερα.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνείστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars, είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v