Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγορές και η «όμορφη» επιστολή στον Τραμπ

Βραχυπρόθεσμα, μια νέα ένταση στις εμπορικές διαμάχες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αστάθεια.

Οι αγορές και η «όμορφη» επιστολή στον Τραμπ

Λίγες ώρες μακριά από την επιβολή των δασμών, οι μεγάλοι αμερικάνικοι δείκτες έδιωξαν τις απώλειες εντός της ημέρας, καθώς έκλεισαν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έλαβε μια "ωραία επιστολή" από τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, όπόυ επέμεινε ότι εξακολουθεί να είναι δυνατή μια εμπορική συμφωνία. Ο Πρόεδρος Trump μίλησε επίσης για τη δημιουργία τηλεφωνικής κλήσης με τον Πρόεδρο Xi, το οποίο πιθανότατα προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες για μια συμφωνία.

Το περιοδικό Wall Street Journal ανέφερε ότι η νέα σκληρή γραμμή που έλαβε η Κίνα στις εμπορικές συνομιλίες – η αποία εκπλήσσει το Λευκό Οίκο και απειλεί να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις - ήρθε όταν το Πεκίνο ερμήνευσε πρόσφατες δηλώσεις και ενέργειες του Προέδρου Trump, ως ένδειξη ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν παραχωρήσεις, σύμφωνα με ανθρώπους που στέκονται δίπλα στη σκέψη της κινεζικής πλευράς.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έκλεισαν χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές ζήτησαν την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,44%. Ο Δείκτης του αμερικάνικου δολλαρίου αποδυναμώθηκε , ενώ τα συμβόλαια αργού πετρελαίου, χρυσού και Brent έκλεισαν οριακά υψηλότερα.

Βραχυπρόθεσμα, μια νέα ένταση στις εμπορικές διαμάχες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αστάθεια και να οδηγήσει σε προσωρινές αποτυχίες. Ακόμα, βλέπουμε στις πρόσφατες εξελίξεις, πως οι ΗΠΑ ενισχύουν τη διαπραγματευτική τους θέση προκειμένου να επιτύχουν μια καλύτερη συμφωνία, πιθανόν αργότερα από το αναμενόμενο.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνείστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v