Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Brexit και εμπορικός πόλεμος καθορίζουν το κλίμα

Στους ρυθμούς της αβεβαιότητας για το Brexit οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να παραμένουν συγκρατημένοι και λόγω της διαφαινόμενης κλιμάκωσης των εμπορικών απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Nuntius: Brexit και εμπορικός πόλεμος καθορίζουν το κλίμα

Συγκρατημένοι και πάλι την Τετάρτη οι επενδυτές, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει περαιτέρω τη μαύρη λίστα με τις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες. Οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ έκλεισαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα, ενώ και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve έδειξαν ότι οι αρμόδιοι παραμένουν σταθεροί στην πολιτική τους προσέγγιση, ενώ δεν αναμένουμε επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Η βρετανική λίρα (GBP) υποχώρησε σε χαμηλά τεσσάρων μηνών, έναντι του αμερικανικού δολλαρίου (USD), γεγονός που βοήθησε την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεπεράσει αυτήν της Ευρωζώνης. Το σχέδιο της Πρωθυπουργού, Theresa May, να θέσει τη νέα συμφωνία για το Brexit σε ψηφοφορία, αρχές Ιουνίου, αντιμετωπίζει μεγάλη εναντίωση, μεταξύ άλλων και από το κόμμα της. Αναμένεται ότι η Πρωθυπουργός Μay θα παραιτηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά ακόμα και ένας νέος Πρωθυπουργός θα περιοριστεί σημαντικά από την ίδια Κοινοβουλευτική αριθμητική με την τελευταία. Η έξοδος από το αδιέξοδο φαίνεται να είναι οι γενικές εκλογές. Παρόλο που η βρετανική λίρα παραμένει υποτιμημένη, είμαστε ουδέτεροι για το νόμισμα, δεδομένης της μειωμένης "ορατότητας’’ στο πολιτικό μέτωπο. Οι τριμηνιαίες και ετήσιες εκτιμήσεις μας για την ισοτιμία GBP / USD, είναι στο 1,30.

Σήμερα, έχουμε την αρχή των Ευρωεκλογών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 26 Μαΐου. Η στήριξη για τα λαϊκά κόμματα ενισχύεται στην ΕΕ, γεγονός που πιθανόν να φανεί και στη νέα Κοινοβουλευτική σύνθεση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα λαϊκά κόμματα (αριστερά και δεξιά) θα μπορούσαν να κερδίσουν μέχρι και το 30% των Κοινοβουλευτικών εδρών.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v