Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Η διαμάχη ΗΠΑ με το Μεξικό και ο εμπορικός πόλεμος

Θετική για τις διεθνείς αγορές παραμένει η Nuntius μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της σύγκρουσης της Ουάσινγκτον με το Μεξικό.

Nuntius: Η διαμάχη ΗΠΑ με το Μεξικό και ο εμπορικός πόλεμος

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές, μετά από την ανακοίνωση του Προέδρου Trump ότι οι δασμοί τάξεως 5% στο Μεξικό, θα ανασταλούν επ 'αόριστον μετά από την πρόοδο που σημειώθηκε στα συνοριακά θέματα, ενώ το Μεξικό συμφώνησε να αγοράσει περισσότερα αγροτικά προϊόντα από την Αμερική. Το γεγονός αυτό δείχνει και την ταχύτητα με την οποία οι εμπορικές εντάσεις μπορούν ενδεχομένως να υποχωρήσουν. Παραμένουμε θετικοί για τις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, ενισχύεται η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την Fed τον Ιούλιο, μετά την ανακοίνωση των Nonfarm Payrolls, όπου υποχώρησαν σημαντικά έναντι των προσδοκιών, στις 75Κ την περασμένη Παρασκευή, η πέμπτη ασθενέστερη έκθεση τα τελευταία 8 χρόνια. Το αμερικανικό δολλάριο σημείωσε την χειρότερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων σημείωσαν άνοδο 0,4%, με τις αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων να φτάνουν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2017, πριν ανοίξουν στο 2,12% σήμερα. Αναμένεται πως η πολιτική αβεβαιότητα και η νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών, πιθανότατα να ΄΄καπελώσουν’’ τις αγοραίες αποδόσεις.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποιο δείγμα για το κινεζικό γουάν που να δείχνει πως οι εγχώριες Αρχές δεν στηρίζουν την αγορά σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το γουάν σταμάτησε να υποχωρεί από τις αρχές Μαΐου, ενώ το κινεζικό ρένμιμπι (RMB) παρέμεινε αμετάβλητο κοντά στο 6,95, το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2018. Παραμένουμε ουδέτεροι για τα ζεύγη νομισμάτων.

Το πιο σημαντικό, η Λαϊκή Τάπεζα της Κίνας (PBOC), δήλωσε ότι υπάρχει το περιθώριο να στηρίξει την οικονομία σε περίπτωση επιδείνωσης του εμπορικού πολέμου. Οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας στα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας αυτή την εβδομάδα, θα ληφθούν υπόψιν ως ανάγκη στήριξης από τις Κινεζικές Αρχές και την Κεντρική Τράπεζα. Παραμένουμε θετικοί για τις κινεζικές μετοχές τύπου Η.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v