Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές

Οι εμπορικές εντάσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την αστάθεια των αγορών αυτή την εβδομάδα, ωστόσο η Nuntius εκτιμά πως μία συμφωνία είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Nuntius: Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε εχθές η αμερικανική αγορά, καθώς οι διεθνείς ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο αντισταθμίζουν τα κέρδη το ενεργειακού και τεχνολογικού τομέα.

O S&P 500 υποχώρησε κατά 0,1%, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πρότεινε, σε συνέντευξή του στο Fox News, "ουσιαστικούς επιπρόσθετους δασμούς" εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο των G-20 αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ζήτησε IP προστασία (Ingress Protection) την Κίνα να ανοίξει την αγορά της. Ακόμα, ο Trump δήλωσε πως η Κίνα «υποτιμά το νόμισμά τους». Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούχιν, είχε εκφράσει μια πιο αισιόδοξη άποψη, λέγοντας ότι η συμφωνία ήταν κατά 90%. Οι εμπορικές εντάσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την αστάθεια των αγορών αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, εξακολουθούμε να στηρίζουμε πως μία συμφωνία είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,3%, καθώς η Micron Technology ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, συμπληρωματικά με ορισμένες αποστολές που είχε αναλάβει προς την Huawei. Οι μετοχές του ενεργειακού τομέα ενισχύθηκαν κατά 1,1%, μετά και τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκε κατά 2,2%, μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων, τα οποία σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση από το 2016. Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 12,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έχοντας πολύ μεγάλη απόσταση από τις εκτιμήσεις. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε μία αγορά η οποία είχε ήδη ανέβει και λόγω των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν.

Η απόδοση τους 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες βάσης, στο 2,05%. Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ενισχύθηκε οριακά, ενώ ο χρυσός έχασε 1%. Παράλληλα, ο Trump επέκρινε τον Πρόεδρο της Federal Reserve (Fed), Jerome Powell, για το ότι «δεν κάνει καλή δουλειά», λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, πρέπει να πάρει την ηγεσία της Fed.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v