Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Ανάσα για τις αγορές μετά τη συνάντηση Τραμπ - Σι

Η εμπορική ανακωχή, ωστόσο, δεν επιλύει πλήρως τις εμπορικές διαφορές, απλώς απομακρύνει βραχυπρόθεσμα τον κίνδυνο κλιμάκωσης.

Nuntius: Ανάσα για τις αγορές μετά τη συνάντηση Τραμπ - Σι

Ανάσα για τις αγορές σήμερα, αφού Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνγκπινγκ συμφώνησαν σε μια εμπορική ανακωχή κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διάσκεψης κορυφής των G20 το Σαββατοκύριακο. Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μπορούν να επαναληφθούν σε ένα κλίμα συμφιλίωσης, αφού και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μην εφαρμόσουν νέους δασμούς. Ο Trump δήλωσε επίσης ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν προϊόντα στην Huawei.

Αν και οι αγορές προβλέπουν την κατάπαυση του πυρός, οι επενδυτές ήταν νευρικοί λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει αυτές τις συναντήσεις. Η εμπορική ανακωχή, ωστόσο, δεν επιλύει πλήρως τις εμπορικές διαφορές, απλώς απομακρύνει βραχυπρόθεσμα τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Αναμένεται επανάληψη των διαπραγματεύσεων, με τις κεντρικές τράπεζες να κρατάνε συγκρατημένη επιτοκιακή πολιτική, ενώ η επενδυτική δραστηριότητα αναμένεται να είναι ήπια και αυτή, με στόχο να ενισχυθεί το ρίσκο της αγοράς και να οδηγήσουν τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα. Ειδικότερα, οι κινεζικές μετοχές θα πρέπει να προσελκύσουν νέους αγοραστές τώρα που η Κίνα έχει αποτρέψει νέους δασμούς, ενώ τα νέα της Huawei θα πρέπει να ηρεμήσουν τους φόβους για έναν ψυχρό τεχνολογικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η υποχώρηση των εμπορικών εντάσεων ενισχύει τις προσδοκίες για επερχόμενη μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, το επόμενο έτος, κατά 95 μονάδες βάσης. Παράλληλα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να επεκτείνουν την μείωση παραγωγής του OPEC + κατά 6-9 μήνες, γεγονός που ενισχύει την τιμή του πετρελαίου.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v