Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλές για δασμούς στην Ευρώπη ανακοίνωσε ο Τραμπ

Το επενδυτικό βλέμμα θα είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις της Παρασκευής για τα εργασιακά της αμερικανικής οικονομίας, ενόψει και της συνάντησης της Fed στις 31 Ιουλίου.

Απειλές για δασμούς στην Ευρώπη ανακοίνωσε ο Τραμπ

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν χθες οι αμερικανικές μετοχές, με τον δείκτη S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο Nasdaq κατά 0,2%.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα είχαν ήδη αρχίσει μετά τη συνάντησή του το Σαββατοκύριακο με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping στη σύνοδο κορυφής των G20. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν συγκρατημένα μετά τις απειλές του Τραμπ για νέους δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 4 δις. δολλαρίων, εν μέσω και τις μακροχρόνια διαμάχης με τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.

Ο κατασκευαστικός δείκτης PMI της Αμερικής και της Ευρώπης ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, δείχνοντας μια επιβράδυνση στην παραγωγική δραστηριότητα, γεγονός που περιόρισε την αισιοδοξία των επενδυτών. To 10ετές αμερικανικό κρατικό ομόλογο έχασε 5 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 1,97%. Ο χρυσός επανήλθε σε επίπεδα ανώ των 1.400 δολλαρίων, σημειώνοντας άνοδο 2,5%. Το αργό πετρέλαιο Brent μειώθηκε κατά 4,1%, παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να επεκτείνουν την μείωση στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το Μάρτιο του 2020.

Το αμερικανικό δολλάριο υποχώρησε έναντι των περισσότερων νομισμάτων των G20, με το γιέν να ενισχύεται σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τα υπόλοιπα. H αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά θα κλείσει νωρίτερα σήμερα, ενώ αύριο θα παραμείνει κλειστή όλη μέρα.

Το επενδυτικό βλέμμα θα είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις της Παρασκευής για τα εργασιακά της αμερικανικής οικονομίας, ενόψει και της συνάντησης της Fed (Federal Reserve) στις 31 Ιουλίου, όπου αναμένεται μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί μετά από χρόνια ισχυρών επιδόσεων, με τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο να υποχωρούν. Αναμένουμε μια ανάκαμψη τον Ιούνιο, με αύξηση των μισθών κατά 140K. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να ενισχυθεί ελαφρώς, στο 3,7%.   

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v