Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν μέσω ανησυχιών οι αγορές για τα επιτόκια της Fed

Στην εξαμηνιαία έκθεση του προέδρου της Fed θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον τα επόμενα 24ωρα.

Εν μέσω ανησυχιών οι αγορές για τα επιτόκια της Fed

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν χθες οι διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ενδέχεται να προχωρήσει σε μικρότερη μείωση επιτοκίων από ό,τι αναμενόταν, ύστερα από την έκθεση σχετικά με τις θέσεις εργασίας στην Αμερική, την Παρασκευή. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της. στις 30-31 Ιουλίου.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα θα επικεντρωθεί στην εξαμηνιαία έκθεση του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής (Τετάρτη) και της Eπιτροπής Tραπεζών της Γερουσίας (Πέμπτη).

Αναμένεται πως ο Powell θα προτείνει μία μείωση στην ασφάλιση, σενάριο που έχει ενισχυθεί ενόψει της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία βαρύνει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, όπως έδειξαν οι τελευταίοι κατασκευαστικοί δείκτες.

Δεν αναμένεται το κλείσιμο του τρέχοντος κύκλου ανάπτυξης, ωστόσο οι αναλυτές παραμένουν θετικοί στο ότι τα εκτεθειμένα κεφάλαια, όπως σε μετοχές ή σε υψηλής απόδοσης ομόλογα, έχουν την προοπτική θετικών αποδόσεων. 

Η τουρκική λίρα (TRY) υποχώρησε έναντι του αμερικανικού δολαρίου τη Δευτέρα, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντικατέστησε τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, προκαλώντας ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής. Οι αναλυτές παραμένουν ουδέτεροι για την ισοτιμία USD/TRY, καθώς αναμένεται ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη λόγω των πολιτικών κινδύνων και του υψηλού πληθωρισμού.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFDs σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers ( διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v