Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Underweight για όλες τις αναδυόμενες αγορές η Citigroup

Η επενδυτική τράπεζα βλέπει καλύτερες ευκαιρίες σε άλλες χώρες και περιοχές συγκριτικά με τις αναδυόμενες αγορές. Μειώνει ταυτόχρονα και τη σύσταση της για τις αμερικανικές μετοχές. Σε ποια asset συστήνει overweight.

Underweight για όλες τις αναδυόμενες αγορές η Citigroup

Στη μηνιαία της έκθεση για την ενδεδειγμένη διάρθρωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων (asset allocation), η Citigroup μειώνει τη σύσταση σε underweight για τις μετοχές στις αναδυόμενες αγορές (ανάμεσα τους και την Ελλάδα), καθώς οι εκτιμάει ότι οι προβλέψεις για την κερδοφορία του 2020 παραμένουν πολύ υψηλές.

Αναφορικά με την αγορά μετοχών των ΗΠΑ, που πλέον αποτελεί τη σημαντικότερη περιοχή στον κόσμο, ο τομέας ανάλυσης της Citigroup, δεν βλέπει πλέον ευκαιρίες και μειώνει τη σύσταση της από θετική σε ουδέτερη.

Στον αντίποδα ωστόσο, για τις ιαπωνικές μετοχές παραμένει underweight και για τις Ευρωπαϊκές μετοχές ουδέτερη αφού δεν διαβλέπει κάποιο ισχυρό καταλύτη από την τελευταία παράσταση του Μάριο Ντράγκι.

Οι παραπάνω μεταβολές αφήνουν τις μετοχές σε θέση Underweight αν και υπάρχουν ακόμη περιθώρια για θετικές εκπλήξεις από τη Fed και την ΕΚΤ στις επερχόμενες συναντήσεις αυτού του μήνα. Η γερμανική δημοσιονομική χαλάρωση θα ήταν επιπλέον θετική για τις ευρωπαϊκές μετοχές και για αυτό η Citigroup παραμένει αγοραστής στις πτωτικές συνεδριάσεις (buyer of dips).

Σε πιο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, το asset allocation παραμένει ακόμα ελαφρώς underweight στις μετοχές συνολικά, ενώ η Citigroup διατηρεί ελαφρώς την προτίμηση της σε προϊόντα πίστης και κυβερνητικά ομόλογα ενώ είναι ελαφρώς underweight στα μετρητά.

Τέλος, διατηρούν την ουδέτερη πρότασή τους στα εμπορεύματα στο σύνολό τους, ενώ ειδικά στα πολύτιμα μέταλλα η σύστασή τους είναι πλέον overweight. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v